Fen-Edebiyat Fakültesi

AKADEMİK

FAKÜLTELER
FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ

İngiliz Dili ve Edebiyatı programı, Batı Edebiyatı merkezinde gelişen çeşitli felsefi ve eleştirel akımlar ışığında, İngiliz Edebiyatı’na ait roman, şiir, tiyatro ve kısa öykü türlerindeki sanat eserlerine eleştirel bir perspektifle yaklaşmayı ve yaratıcı bir şekilde yorumlamayı amaçlar. Bunu yaparken İngiliz Edebiyatı’nı beslemiş olan Batı Medeniyetinin diğer edebi eserlerine de değinir. Bölüm öğrencilerinin ileri seviyede yazılı ve sözlü olarak İngilizce kullanabilmesi hedeflenmektedir. 2024-2025 Akademik Yılı itibariyle eğitim öğretim faaliyetlerine başlayacak olan İngiliz Dili ve Edebiyatı programının eğitim ve öğretim süresi bir yılı zorunlu İngilizce hazırlık sınıfı olmak üzere beş yıldır. Programın eğitim dili İngilizcedir.

Alandan mezun olan öğrenciler eğitim kurumlarında, üniversitelerde, yayınevlerinde, büyükelçilik, konsolosluk ve bakanlıklarda, lojistik ve turizm sektöründe, medya kuruluşlarında ve reklam ajanslarında istihdam bulabilmektedir.

Ders planı ve ders içerik listelerine çevrimiçi olarak, Bologna Ders Bilgi Paketi üzerinden erişmek mümkündür.

Fakülte Duyuruları

İstanbul Arel Üniversitesi