fbpx

Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Cüneyt Dirican’a Liderlik Ödülü

14.01.2026

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz öğretim üyesi Doç. Dr. Cüneyt Dirican “Leadership Awards 2025” ödülüne layık görüldü. 20 yılı aşkın bir sürede devlet başkanları, patronlar, C-Level yöneticilerin katılım sağladığı “Türkiye’nin Davos’u” marka hakkına sahip “Eduplus Finans ve İnsan Kaynakları Zirvelerinde” oturum başkanı, sunucu ve davetli konuşmacı olarak 10 yılı aşkın süredir yer alan Dirican, aldığı ödülle Türkiye’deki diğer ödül alan kanaat önderi liderler arasında yer buldu.

Ulusal haber kanallarında ekonomi, piyasa ve finans yorumları ile de yer alan Dirican’ın ayrıca “Google Akademik” veri tabanında yer alan 50 üzerindeki çeşitli akademik çalışmalarına aldığı tekil 1.050 atıf bulunuyor. Antarktika Kıtası ve Greenland hariç tüm kıtalardan aldığı 650 adedin üzerindeki uluslararası atıfının 145 tanesi Web Of Science veri tabanından gelmekte.

Dünya ve Şalom Gazetesi yazarı da olan Dirican ayrıca dünyanın ilk yapay zekâsı kanununun hazırlık raporlarında Avrupa Birliği’nden üç farklı raporda atıf almış iki Türk akademisyenden biri. Dünyada sosyal bilimlerde yapay zekâ gurusu olarak gösterilen Daron Acemoğlu bu raporlardan birinde yer alırken, Cüneyt Dirican üç farklı raporda atıfla yer aldı. Ayrıca bu atıfları aldığı bildirisi aynı zamanda Birleşmiş Milletler Kütüphanesinde de taranıyor.

Ekonomi Gazetecileri Derneği üyesi ve Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği yönetim kurulu üyesi Dirican’ın ayrıca “Sürdürülebilir Ekonomiye Ömür Boyu Katkı Ödülü”, “Ekonomi Gazetecileri Derneği En İyi Radyo Programı Ödülü 2021”, “Bankalar Birliği 10. Yıl Teşekkür Plaketi”, “Finance Network Awards 2025” ödülleri bulunmaktadır.