12.05.2026
İstanbul Arel Üniversitesi Uluslararası Tanıtım ve Öğrenci Temini Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Uluslararası Kültür Günü” etkinliğinde, 16 farklı ülkenin kültürleri Tepekent Kemal Gözükara Yerleşkesi’nde tanıtıldı. Yemen’den Pakistan’a, Fas’tan Kazakistan’a uzanan geniş bir yelpazede yöresel kıyafetler, danslar ve lezzetler öğrencilerle buluştu. Etkinlik, farklı kültürler arasında kaynaşma ve etkileşim ortamı oluşturdu.
İstanbul Arel Üniversitesi Tepekent Kemal Gözükara Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, uluslararası öğrenciler kendi ülkelerini temsil eden stantlar kurarak kültürlerini tanıttı. Yemen, Lübnan, Fas, Suriye, Afganistan, Filistin, Mali, Mısır, Cibuti, Pakistan, Fil Dişi Sahili, Kazakistan ve Türkiye’nin de aralarında bulunduğu ülkelerin kültürel değerleri gün boyunca ziyaretçilere sunuldu.
Kültürler Aynı Çatıda Buluştu
Yöresel yemekler, geleneksel kıyafetler ve dans gösterileriyle renklenen etkinlikte öğrenciler hem kendi kültürlerini tanıtma hem de Türk kültürünü yakından tanıma fırsatı buldu.
Yönetim Öğrencilerle Bir Aradaydı
Etkinlik alanını İstanbul Arel Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Özgür Gözükara, Rektör Yardımcısı Nurdan Çolakoğlu, Genel Sekreter Hasan Basri Demir, – Mütevelli Heyet Başkan Danışmanı Prof. Dr. Cuma Bayat ile Uluslararası Tanıtım ve Öğrenci Temini Müdürü Omid Salimi Lak ziyaret etti. Üniversite yöneticileri stantları gezerek öğrencilerden ülkelerine özgü kültürler ve lezzetler hakkında bilgi aldı.
“Dolu Dolu Bir Kültür Günü Yaşadık”
Etkinliğin organizasyonunda yer alan Uluslararası Tanıtım ve Öğrenci Temini Müdürü Omid Salimi Lak, yoğun katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Lak, “Dolu dolu bir gün geçiriyoruz. Uluslararası öğrencilerimiz hem kendi ülkelerini hem de kültürlerini tanıtıyor. Aynı zamanda öğrencilerimiz arasında güçlü bir kaynaşma ortamı oluşuyor” ifadelerini kullandı.
Kültürler Arası Köprü Kuruldu
Gün boyunca süren etkinlikte uluslararası öğrenciler, Türk öğrencilerle etkileşim kurarak kültürel paylaşımın en güzel örneklerinden birini sergiledi. Farklı coğrafyalardan gelen gençler, hem kendi değerlerini tanıttı hem de Türkiye’nin kültürel zenginliklerini yakından deneyimledi.


