1.Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hayati Tüfekçioğlu yayımladığı iletişim sosyolojisi alanındaki tezlerinden oluşan Kitle İletişiminin Soyağacı: İletişim Sosyolojisi Tezleri adlı kitabıyla yalnızca sosyoloji alanına değil aynı zamanda iletişim ve siyasal bilgiler alanına da katkı sunacak bir içerik ortaya koymuştur.
2.İletişim Yayınları Modern Türkiye’de Siyasi Düşünce serisinin son cildi Feminizm bölümümüz öğretim üyesi ve feminist literatürün önemli isimlerinden Prof. Dr. Feryal Saygılıgil tarafından hazırlanmış olup bu cilt Hürriyet Kitap Sanat jürisi tarafından 2020 yılının en iyi kitapları listesinde ilk üçe girmiştir.
3.Bölümümüz öğretim üyesi Dr. İlkay Özküralpli 2022 yılında sunmuş olduğu “Bir Bir-aradalık Tahayyülümüz Var mı? Otostopun Cinsiyetli Halleri” başlıklı araştırma önerisi ile Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Merkezi’nin (SU Gender) 6 yıldır düzenlediği Şirin Tekeli Araştırma Ödülü’nün sahibi olmuştur.
4. Öğr. Üyesi Dr. Seran Demiral Avustralya Melbourne’de ISA Dünya Sosyoloji Kongresinde “Yapay Zeka Bebek Gibi!” Çocukların Teknolojiyle Etkileşimleri isimli sözlü sunumunu gerçekleştirdi; aynı zamanda Çocuk Hakları konulu bir oturuma “Çocuklarla İnsan ve Çevre Hakları üzerine Felsefi Soruşturma ve Yaratıcı Yazma” başlıklı makale özeti ile katkı sundu; “Çocuk ve Kadınların Maruz Kaldığı Benzer Ayrımcılıklar” konusunda bir oturumu yönetti. Aynı zamanda çocuk ve gençlik edebiyatı yazarı olan Dr. Seran Demiral’in Hatıra isimli romanı Sırpçaya çevrildi.
Dr. Seran Demiral’in “Gençlerin Çevre Vatandaşlığı: Türkiye’de gençlerin mücadeleci politik öznellikleri ve gündelik deneyimleri” başlıklı SSCI makalesi yayınlandı.
WhatsApp Sohbet