Üniversitemiz İş Birliği Anlaşmalarına Devam Ediyor

20.08.2024
İstanbul Arel Üniversitesi ile DIŞYÖNDER arasında iş birliği anlaşması imzalandı.

Arel Üniversitesi, Dış Ticarete Yön Verenler Derneği (DIŞYÖNDER) ile önemli bir iş birliğine imza attı. Bu kapsamda, İşletme ve Lojistik Yönetimi bölümlerinin müfredatına markalı dersler kapsamında “Dış Ticaret İşlemleri” eklendi. Bu ders, üniversitemizin öğrencilerini sektörde ihtiyaç duyulan yetkinliklerle donatarak daha nitelikli mezunlar yetiştirmeyi ve öğrencilerin istihdam süreçlerini hızlandırmayı amaçlıyor.

İstanbul Arel Üniversitesi Tepekent Kemal Gözükara Yerleşkesi’nde düzenlenen imza törenine, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Gün, DIŞYÖNDER Başkan Yardımcısı Nurdan İzgördü, İktisadi ve İdari Bilimleri Fakültesi, İşletme Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Pınar Daloğlu, DIŞYÖNDER Yönetim Kurulu Üyesi ve akademisyenimiz Dr. Öğr. Üyesi Hakan Kaya, ARELKAM Müdürü İclal Sağanak ve Kurumsal İlişkiler Kıdemli Uzmanı Yavuz Selim Önal katıldı.

İmza töreninden önce gerçekleşen toplantıda, sektörün üniversitelerden beklentileri ele alınarak, üniversite-sektör iş birliklerinin güçlendirilmesi, öğrencilerle profesyoneller arasındaki etkileşimin artırılması ve öğrencilerin mezuniyet öncesinde profesyonel hayata yönlendirilmesi konularında yapılan çalışmaların sürekliliğinin sağlanması kararlaştırıldı.

DIŞYÖNDER ile yapılan iş birliği, Arel Üniversitesi’nin öğrencilerini geleceğe hazırlama misyonunu destekleyecek ve sektörde aranan niteliklere sahip mezunlar yetiştirilmesine önemli katkılar sağlayacak.