fbpx

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ders Tekrarı Talepleri

11.09.2024

Değerli Öğrencimiz,

Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans, Doktora/Sanata Yeterlik Programlarında kayıtlı olup, 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı Güz yarıyılında Ders Tekrarı yapacak öğrencilerimizin 23-27 Eylül 2024 tarihleri arasında “Ders Tekrarı Talep Formu”nu doldurduktan sonra Enstitümüzün aşağıdaki e-mail adresine göndermeleri gerekmektedir. Form tarafımıza ulaştıktan sonra ders tekrarı ücretini ödeyebilmeniz için Whatsapp hattımız üzerinden bilgilendirme yapılacaktır.

Not: Belirtilen süreler içerisinde Ders Tekrarı Talep Formunu göndermeyen ve ücretini yatırmayanlar 30 Eylül–04 Ekim 2024 tarihleri arasında tekrar ders/dersler için kayıt yaptıramayacaklardır.

 

2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı Güz Yarıyılı Ders Tekrarı (Ders Başı) Ücreti 4.200 TL.

 

Ders Tekrarı Talep Formu için tıklayınız>>>

Online Ödeme Linki için tıklayınız>>>

 

Enstitü E-Mail Adresi: enstitumudurluk@arel.edu.tr

Bilgi ve Sorularınız İçin;

WhatsApp İletişim Hattı: 0539/724 76 66

 

İstanbul Arel Üniversitesi

Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği

 

Ders tekrarı

MADDE 24 – (1) Bir dersten başarılı sayılabilmek için, o dersten yarıyıl sonu notu olarak; yüksek lisans öğrencisinin en az (S) veya (CC), doktora/sanatta yeterlik öğrencisinin ise (S) veya (CB) notu almış olması gerekir. Öğrenciler; başarısız oldukları zorunlu derslere verildiği ilk yarıyılda kayıt yaptırmak, dersin alındığı dönemde devam koşulunu sağlamayanlar ise devam etmek suretiyle dersi tekrarlamak ve başarmak zorundadır.

(2) Öğrenciler, başarısız oldukları seçmeli derslerin yerine isterlerse akademik danışmanlarının ve anabilim/anasanat dalı başkanlığının önerisi ve Enstitü Yönetim Kurulunun onayı ile diğer seçmeli dersleri alabilir.

(3) Öğrenciler, genel not ortalamalarını yükseltmek amacıyla dersleri tekrarlayabilir veya seçmeli dersler yerine akademik danışmanınca kabul edilen başka seçmeli dersleri alabilir. Ancak bu durumda yarıyıl başında akademik danışmanın, anabilim/anasanat dalı başkanlığı aracılığıyla Enstitüye bilgi vermesi zorunludur.

(4) Tekrar edilen ve not yükseltmek için alınan derslerde önceki başarı notu ne olursa olsun en son alınan not esas alınır.