fbpx

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Tez Dönemi Uzatma Talepleri

11.09.2024

Değerli Öğrencimiz,

Tezli Yüksek Lisans, Doktora/Sanata Yeterlik Programlarında kayıtlı olup, 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı Bahar yarıyılı sonu itibariyle Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri gereğince normal öğrenim süresini dolduran öğrencilerimizin 16-20 Eylül 2024 tarihleri arasında “Tez Dönemi Uzatma Talep Formu”nu doldurduktan sonra Enstitümüzün aşağıdaki e-mail adresine göndermeleri gerekmektedir. Form tarafımıza ulaştıktan sonra dönem uzatma ücretini ödeyebilmeniz için Whatsapp hattımız üzerinden bilgilendirme yapılacaktır.

Not: Belirtilen süreler içerisinde Tez Dönemi Uzatma Formunu göndermeyen ve ücretini yatırmayanlar 30 Eylül–04 Ekim 2024 tarihleri arasında Tez için ders kaydı yapamayacaklardır.

 

2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı Güz Yarıyılı Tez Dönemi Uzatma Ücreti 4.375 TL.

 

Tez Dönemi Uzatma Talep Formu için tıklayınız>>>

Online Ödeme Linki için tıklayınız>>>

 

Enstitü E-Mail Adresi: enstitumudurluk@arel.edu.tr

Bilgi ve Sorularınız İçin;

WhatsApp İletişim Hattı: 0539/724 76 66

 

İstanbul Arel Üniversitesi

Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği

 

Tezli yüksek lisans programının süresi

MADDE 36 – (1) Tezli yüksek lisans programının süresi bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın dört yarıyıl olup, program en çok altı yarıyılda tamamlanır.

 

Doktora programında süre

MADDE 46 – (1) Doktora programı, bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç tezli yüksek lisans derecesi ile kabul edilenler için kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın sekiz yarıyıl olup azami tamamlama süresi on iki yarıyıl; lisans derecesi ile kabul edilenler için on yarıyıl olup azami tamamlama süresi on dört yarıyıldır.

 

Sanatta yeterlik programının süresi

MADDE 54 – (1) Sanatta yeterlik programını tamamlama süresi yüksek lisans derecesi ile kabul edilenler için kaydolduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın sekiz yarıyıl olup azami tamamlama süresi on iki yarıyıl, lisans derecesi ile kabul edilenler için on yarıyıl olup azami tamamlama süresi on dört yarıyıldır.