fbpx

Makaleni Yayınla Teşvikini Al

Makaleni Yayınla Teşvikini Al

19.01.2023

Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi’nde Makale Yazımı ve Yayın Teşviklerinden Yararlanma konulu eğitim düzenlendi.

Bilim dünyasına yazdığı makale ve bilimsel çalışmalarla önemli katkılar sağlayan İstanbul Arel Üniversitesi akademik anlamda başarısını artırmak için çalışmalarına devam ediyor. Üniversitemiz çalışmalar kapsamında Teknoloji Transfer Ofisi tarafından Makale Yazımı ve Yayın Teşviklerinden Yararlanma eğitimi düzenledi.

Dr. Öğretim Üyesi Aziz Yılmaz, Dr. Öğretim Üyesi Hamid Asadi Dereshgi ve Dr. Öğr. Üyesi Ethem Topçuoğlu tarafından verilen eğitime, Yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile idari personel katıldı.

Eğitim kapsamında katılımcılara makale yazılırken dikkat edilmesi gerekenler, intihal kuralları, ulusal ve uluslararası yayınlar için yapılması gerekenler anlatıldı. Bununla beraber yayınlanan makale ve bilimsel araştırmalar kapsamında İstanbul Arel Üniversitesi tarafından verilen teşvikler hakkında detaylı bilgilere yer verildi.

“Makalelerinizi Yayınlatırken Dikkatli Olun”

Eğitimde ilk olarak makale yazılırken dikkat edilmesi konulara değinen İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Ethem Topçuoğlu her akademik dergide makale yayınlamanın doğru olmadığının altını çizdi. Özellikle sahte akademik dergi oluşumlarının son zamanlarda arttığını vurgulayan Topçuoğlu katılımcılara sahte ya da taklit edilen platformları anlamanın püf noktalarını anlattı. Dr. Öğr. Üyesi Ethem Topçuoğlu konuşmasının son bölümünde makale yazarken akademik dergilerin anahtar kelime ve makale fikirlerinden yararlanılması gerektiğini ve böylece yazılan eserin daha kolay yayınlanabileceğini belirtti.

“Makalenizin Giriş ve Sonuç Bölümü Çok Önemli”

Yazdığı makale ve çalışmalarla Üniversitemize önemli katkı sağlayan Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Hamid Asadi Dereshgi makale yazımında giriş ve sonuç bölümünün önemli olduğunu vurguladı. Özellikle sonuç bölümünde atıfta bulunulması gerektiğini aktaran Dereshgi bir makalenin yayınlanabilmesi için anlaşılabilir ve yenilikçi olmasının önemli olduğunu ifade etti.

Çevirilerin Türkçe düşünülerek yapılmaması gerektiğini ifade eden Dereshgi uluslararası yayınlarda yapılan en büyük hatanın bu olduğunu vurguladı. Dr. Öğr. Üyesi Hamid Asadi Dereshgi cümlelerin mümkün olduğunca kısa tutulmasının anlaşılabilirlik bakımından önemli olduğunu vurguladı.

“Lisans ve Yüksek Lisans Öğrencilerimizin Teşviklerden Yararlanma Şansı Var”

Eğitimin son bölümünde Üniversitemizin akademik ve bilimsel çalışmalar için sağladığı teşvikler hakkında bilgiler veren İstanbul Arel Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Aziz Yılmaz Üniversitemizin akademik ve bilimsel çalışmalara çeşitli imkânlar sağladığını vurguladı.

Özellikle patent başvurularında tüm masrafların Üniversitemiz tarafından karşılandığını ifade eden Yılmaz, lisans öğrencilerinin ve idari personelinde yayın teşviklerinden yararlanabileceğini belirtti. İstanbul Arel Üniversitesi olarak lisans öğrencilerinin akademik anlamda gelişmelerini önemsediklerini aktaran Dr. Öğr. Üyesi Aziz Yılmaz Teknoloji Transfer Ofisi’nin girişimciler için de önemli bir fırsat olduğunun altını çizdi. Girişimci gençlere Üniversitemizin ofis ve çalışma alanı sağladığını ifade eden Yılmaz bu imkânların tanıtılması için gerekli çalışmaları yapacaklarını kaydetti.