fbpx
Tıp Fakültesi

Göz Hastalıkları Anabilim Dalı

AKADEMİK

FAKÜLTELER
TIP FAKÜLTESİ

Göz Hastalıkları Anabilim Dalı (oftalmoloji), görme yolları hastalıkları ve cerrahisiyle ilgilenen bilim dalıdır. Göz vücudumuzda hacim olarak çok küçük bir kısmı kaplamasına rağmen, en önemli organlarımızdan birisidir. 5 duyu organımızdan birisi olarak tabir edilen gözlerimizle gündelik hayatta beynimize gelen verilerin yüzde 85’ini elde ederiz. Bu anlamda değerlendirildiğinde göz sağlığının vücut sağlığı ile ne kadar yakından ilişkili olabileceği anlaşılabilir.

 

Göz muayenesi erken bebeklik, çocukluk ve erişkinlik dönemlerinde periyodik olarak yapılmalıdır. Güncel olarak, bebeklerde 2 aylık, 6 aylık ve 12 aylıkken göz muayenesi yapılmalı ve bir problem olmasa bile göz muayenesi her yıl düzenli olarak tekrarlanmalıdır.

 

Göz muayenelerinde otorefraktokeratometre, airpuff ve aplanasyon tonometreleri (göz tansiyonu ölçümü için), biyomikroskop, direkt-indirekt oftalmoskop gibi bilgisayarlı ve manuel ölçme ile değerlendirme cihazları kullanılmaktadır.

 

Refraktif cerrahi, katarakt cerrahisi, glokom/kornea/üvea/retina/vitreoretinal cerrahi girişimleri yanında, nörooftalmolojik, oküloplastik ve şaşılık ameliyatları yapılmaktadır. Katarakt ameliyatları damla anestezi ile dikişsiz fakoemülsifikasyon tekniğiyle yapılabilmektedir. Diyabete bağlı ileri görme kaybında pars plana vitrektomi ile internal limitan membran soyulması, ileri yaşa bağlı makula dejeneresans tedavileri diğer operasyonlardır. Kornea nakilleri göz bankalarından temin edilen donör kornealar kullanılarak yapılmaktadır. Glokom (göz tansiyonu), şaşılık ve retina dekolmanı ameliyatları yanında miyop, astigmat ve hipermetropinin düzeltilmesi için yapılan excimer laser uygulamaları, lasik yöntemiyle ve damla anestezisiyle yapılabilmektedir.

Program Hakkında

Fakülte Duyuruları



İstanbul Arel Üniversitesi

Duyurular, Haberler, Etkinlikler

Arel Duyurular


 

 

Arel Etkinlikler


 

 

Basında Arel


 

 

Arel Haberler