İş ve Kariyer Olanakları

AKADEMİK

FAKÜLTELER
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Kariyer Fırsatları: Endüstri Mühendisliğinde Yeni Bir Dünya Sizi Bekliyor!

Arel Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü olarak, öğrencilerimizi küresel pazarda başarıya hazırlamak için onlara kapsamlı kariyer fırsatları ve profesyonel gelişim kaynakları sunmaktan gurur duyuyoruz.

Mezunlarımız, sektörde hızla fark yaratan beceri ve bilgilerle donanmış olarak çalışma hayatına adım atarlar.

Endüstri Mühendisliğinde Kariyer Yolları:

Bölümümüzden mezun olan endüstri mühendisleri, çeşitli sektörlerde önemli kariyer fırsatları yakalayabilirler. Kariyer olanaklarından bazıları;

• Üretim ve İmalat: Süreç mühendisi, kalite güvence mühendisi, üretim müdürü, operasyon analisti gibi pozisyonlarda çalışabilirsiniz.
  • Lojistik ve Tedarik Zinciri: Tedarik zinciri yöneticisi, lojistik koordinatörü, stok kontrol uzmanı, satın alma yöneticisi gibi roller sizi bekliyor olabilir.
  • Danışmanlık ve Proje Yönetimi: Yönetim danışmanı, proje yöneticisi, iş analisti, süreç iyileştirme uzmanı olarak yeteneklerinizi sergileyebilirsiniz.
  • Teknoloji ve İnovasyon: Sistem mühendisi, veri analisti, otomasyon mühendisi, araştırma ve geliştirme mühendisi gibi alanlarda geleceğe yön verebilirsiniz.

Staj ve İşyeri Eğitimi Programları:

Öğrencilerimizin teorik bilgilerini gerçek dünya deneyimleriyle pekiştirmesi için sektör lideri şirketler ve kuruluşlarla iş birliği içinde staj ve işyeri eğitimi programları sunuyoruz. Bu programlar sayesinde öğrencilerimiz, profesyonel becerilerini geliştirirken değerli sektör bağlantıları da kurabilirler.

Kariyer Hizmetleri: Başarılı Bir Geleceğe Adım Atın!

Öğrencilerimize ve mezunlarımıza sunduğumuz kariyer hizmetleriyle, kariyer yolculuklarında yanlarında oluyoruz:

Mühendislik Sohbetleri

Arel Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü olarak imza niteliğindeki etkinlik serimiz “Mühendislik Sohbetleri”ne ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Bu etkinlikler öğrencilerimizi sektörün önde gelen uzmanları ile buluşturmak ve onların tecrübeleri ile öğrencilerimize ilham vermek ve yol göstermek için tasarlanmıştır.

Bu özel buluşmalarda başarılı endüstri mühendisliği mezunlarını kariyer yolculuklarını, deneyimlerini ve güncel sektör trendlerini paylaşmak için davet ediyoruz. Bu ilk elden bilgi, öğrencilerimizin profesyonel yaşamlarında neler bekleyecekleri konusunda daha derin bir anlayış kazanmalarına yardımcı olmaktadır.

Mühendislik Sohbetleri öğrencilerimizin gelecekteki kariyer yollarını aydınlatmanın yanı sıra sektörle olan bağlarını da güçlendiriyor. Bu etkileşimler aracılığıyla, akademik öğrenme ile gerçek dünyadaki uygulamalar arasındaki boşluğu doldurmayı ve öğrencilerimizi yarının liderleri olmaya hazırlamayı amaçlıyoruz.

Bu aydınlatıcı oturumlara katılarak endüstri mühendisliğinde daha parlak, daha bilinçli bir geleceğe adım atın.

Mezun Toplantıları

Arel Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü olarak mezunlarımızla aramızdaki bağa çok önem veriyoruz. Bu bağı canlı tutmak ve onların değerli deneyimlerinden yararlanmak için yılda bir veya iki kez çevrimiçi toplantılar düzenliyoruz.

Bu toplantılarda mezunlarımızın başarı öykülerini dinliyor, deneyimlerini yeni nesil öğrencilerle paylaşmalarını sağlıyor, kariyer gelişimlerine yönelik rehberlik ve destek sağlıyoruz. Bu oturumlar yalnızca ilham vermekle kalmıyor, aynı zamanda öğrencilerimizin profesyonel yollarını daha etkili bir şekilde yönlendirmelerine yardımcı olacak pratik tavsiyeler de sağlıyor.

Ayrıca mezunlarımızın çalıştığı şirketlerle iş birliği fırsatlarını araştırıyoruz. Bu sayede öğrencilerimize staj ve işe yerleştirme imkânı sunarak sektörle bağlarımızı güçlendiriyoruz. Mezunlarımızın başarısından yararlanarak hem mevcut öğrencilerimizin hem de mezunlarımızın kariyer hedeflerine ulaşmalarını destekleyen güçlü bir ağ oluşturmayı hedefliyoruz.

Sektör İş Birlikleri ve Araştırma Fırsatları:

Bölümümüz, çeşitli sektörlerle güçlü ortaklıklar sürdürerek müfredatımızın güncel piyasa taleplerine ve trendlerine uygun olmasını sağlar. Bu iş birlikleri, öğrencilerimize proje, staj ve tam zamanlı iş fırsatları da sunar.

Akademik ve araştırma kariyerine ilgi duyan öğrencilerimiz, bölümümüzde yürütülen son teknoloji araştırma projelerinde yer alarak endüstri mühendisliği ve ilgili alanlardaki gelişmelere katkıda bulunabilirler.

Girişimcilik ruhuna sahip öğrencilerimiz için ise üniversitemizin sunduğu kaynaklar ve destekler, kendi start-up’larını kurmalarına yardımcı olur.

Arel Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü olarak, mezunlarımızın modern iş dünyasının zorluklarına hazır olmalarını ve seçtikleri alanlarda anlamlı katkılar sağlamalarını hedefliyoruz.

Bölüm Hakkında

Fakülte Duyuruları