İstanbul Arel Üniversitesi Erasmus Anlaşmalarına Devam Ediyor

04.06.2024

Doç. Dr. Volkan Tatar Romanya’da bulunan The Sapientia Hungarian University of Transylvania’da Erasmus+ Ders Verme Hareketliliğinde bulundu.

İstanbul Arel Üniversitesi, uluslararası iş birlikleriyle eğitim ve öğretim kalitesini artırmaya devam ediyor. Üniversitemiz Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Volkan TATAR, Erasmus+ Ders Verme Hareketliliği kapsamında Romanya’nın Cluj-Napoca şehrinde bulunan The Sapientia Hungarian University of Transylvania’yı ziyaret etti. Ziyarette, öğrenci ve öğretim elemanlarının da faydalanabilmesi amacıyla iki kurum arasında bir Erasmus+ anlaşması imzalandı.

Ziyareti süresince, “Current Issues in Turkish Foreign Policy”, “Turkish Foreign Policy within the Scope of Ukraine and Russia War”, “Turkish Foreign Policy and The Balkans” konularında ders ve seminerler veren Doç. Dr. Tatar, The Sapientia Hungarian University of Transylvania’nın güzel kampüsünde ve oldukça samimi bir ortamda misafir edildiğini belirtti.

“Yapılan Anlaşma ile Akademik Kadromuza ve Öğrencilerimize Yeni Fırsatlar Sunuyor”

Yapılan anlaşmala ile akademik kadromuza ve öğrencilere yeni fırsatlar sunulduğunu ifade eden Doç. Dr. Volkan Tatar şu ifadeleri kullandı;

“Misafir olduğumuz üniversitenin Romanya’da olması, mesafe olarak yakınlığının getirdiği avantajların yanı sıra, bölge insanıyla kültürel yakınlığımız da dikkat çekiyor. Ayrıca, Transilvanya gibi masalsı bir bölgede bulunuyor. Bu özelliklere sahip önemli ve büyük bir kurumu hem bölümümüz öğrencileri hem de kurumumuzda faydalanmak isteyen meslektaşlarıma bir tercih olarak kazandırdığım için mutluyum,” şeklinde değerlendirdi.