10.09.2021
Avrupa Dayanışma Programı (ESC) Gönüllülerimiz Ukrayna ve Makedonya’da Gönüllülük Faaliyetlerine Başladılar
Gençlik Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (GençArel) olarak yürütmekte olduğumuz Avrupa Dayanışma Programı (ESC) Gönüllülük projemiz “Discovering A Path to Dreams” kapsamında altı gönüllümüz Ukrayna ve Makedonya’da proje ortağımız olan sivil toplum kuruluşlarında gönüllülük faaliyetlerine başladılar. Yol, yemek, kalacak yer, yerel ulaşım, cep harçlığı ve faaliyet masraflarının tamamı proje kapsamında karşılanacak olan gönüllülerimiz yaklaşık 45 günlük bir süre ile sosyal ve kültürel çalışmalarda bulunacaklar.
Proje kapsamında yer alan iki gönüllümüz, Ukrayna’nın Sumy şehrinde faaliyet gösteren proje ortağımız Center for Euroinitiatives (CEI) adlı sivil toplum kuruluşunda yerel gönüllüler ile birlikte kültürel ve sosyal çalışmalara başladılar. Kuruluşun montörleri ve gönüllüleriyle birlikte Euroclub adı verilen aktiviteler aracılığı ile yereldeki okulları ziyaret ettiler. Euroclub aktivitelerinde katılımcılar açık ve dostane bir ortamda kendilerini açıkça ifade edebilecekleri, kişisel amaç ve fikirlerini gerçekleştirebilecekleri bir ortamda bulunma imkanına sahip oldular. Gönüllülerimiz ayrıca farklı ülkelerden ve yereldeki gönüllüler ile birlikte İngilizce konuşma kulüplerine katılarak yabancı dillerini geliştirme imkanı da buluyorlar.
Proje kapsamında yer alan dört gönüllümüz ise Makedonya’nın Bitola (Manastır) şehrinde faaliyet gösteren proje ortağımız Together Macedonia adlı gençlik alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşunda faaliyetlerine başladılar. Farklı ülkelerden ve yerelden birçok gönüllü ile sosyal ve kültürel çalışmalarda bulunuyor. İlk haftalarında İspanya, Yunanistan ve Macaristan’dan gelen diğer katılımcılar ile birlikte “Great Leader Inspire Action” adlı eğitim kursuna katılarak, bu eğitimde liderliğin gereksinimleri ve geleceğin liderlik kavramları üzerine çalışma imkânı buldular. Gönüllülerimiz gruplar halinde proje yazma ve yönetme üzerine çalışmalar yapıyor, ayrıca faaliyetleri süresince bulundukları ülkenin yerel dili olan Makedonca dil kursuna katılarak yeni bir dil öğrenme fırsatına da erişmiş oluyorlar.