Biyoistatistik; Matematik ve istatistik tekniklerin Tıp ve sağlık bilimlerinde kullanılmasını sağlayan bilimsel kuram ve yöntemleri içeren uygulamalı bir bilim dalıdır. Bilimsel araştırma planlanması, hipotezlerin kurulması, elde edilen verilerin istatistiksel yöntemlerle değerlendirilmesi ve sonuçların yorumlanmasına kadar olan her aşamada biyoistatistiksel yöntemlerden yararlanılmalıdır.
Araştırmalarda biyoistatistiksel yöntemlerin kullanılması, çalışmanın bilimsel değerini, kalitesini ve güvenilirliğini artırmaktadır. Biyoistatistik; klinik deneyler, epidemiyoloji, genetik araştırmalar gibi birçok alanda kullanılmaktadır.
Biyoistatistik Anabilim Dalı’mız, 2020 yılında Tıp Fakültesi’nin açılmasıyla birlikte eğitim vermeye başlamıştır.
Biyoistatistik Anabilim Dalı’nda öğrencilere, Tıp ve sağlık bilimlerinde bilimsel araştırma planlama, hipotez kurma, istatistiksel analiz yöntemlerini uygulama, sonuçlarını yorumlama, raporlama bilgi ve becerisine sahip olmaları konusunda eğitim verilmektedir.
Tıp Fakültesi Biyoistatistik Dersleri;
Dönem I “Moleküler Hücre Organizasyonu”, “Hücre ve Doku Sistemleri” Dönem II “Klinik Bilimlere Giriş” ders kurulunda işlenmektedir.
Biyoistatistik teorik derslerin uygulamaları fakültemizde bulunan internet erişimine açık bilgisayar laboratuvarında yapılmaktadır.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Biyoistatistik Dersleri;
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik, Çocuk Gelişimi ve Sağlık Yönetimi Bölümlerinin lisans, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ve Hemşirelik Bölümlerinin Yüksek Lisans dersleri de Anabilim Dalımız tarafından verilmektedir.
Biyoistatistik Anabilim Dalı’mızda Tıp ve sağlık bilimlerindeki araştırmacılara bilimsel araştırma planlama, istatistiksel analiz, sonuçlandırma ve yayınlama aşamalarında destek verilmektedir.
WhatsApp Sohbet