2024-2025 Akademik Yılı YDLM161 / YDLL 161 (İngilizce I) ve YDLM 162 / YDLL162 (İngilizce II) Dersleri Muafiyet Sınavı Hakkında

02.10.2024

2024-2025 Akademik Yılında Üniversitemizde Lisans ve  Önlisans Türkçe Programlarına kayıtlı öğrencilerimizin birinci ve ikinci Akademik dönemde zorunlu İngilizce derslerinden (YDLM161 / YDLL161 İngilizce I ) ve YDLM162 / YDLL162 – İngilizce II )  muaf olabilmeleri için İngilizce Muafiyet sınavına girmeleri gerekmektedir.

-Muafiyet sınavı 2024-2025  Öğretim yılında Üniversitemize yeni kayıt yaptıran öğrencilere uygulanacaktır.

-Sınav A1 ve A2 düzeyindedir.

-Muafiyet sınavına girmek tercihe bağlıdır. Sınava katılım zorunluluğu yoktur. Sınava ilgili derslerden muaf olmak isteyen öğrenciler katılabilirler.

-Sınava girmeyen ve sınavda başarısız olan öğrenciler ilgili Akademik dönemde İngilizce I ve -İngilizce II dersini /derslerini almak zorundadırlar.

-Sınav sonuçları Öğrenci İşleri Ofisine gönderilecektir.

MUAFİYET SINAVI İLE İLGİLİ HATIRLATMALAR

1.Muafiyet sınavı 9 Ekim 2024 Çarşamba günü 11.00 –12.00 saatleri arasında (Gündüz Öğrencileri için  ) ve 17.00-18.00 saatleri arasında ( Akşam Öğrencileri için ) yüz yüze ve tek oturumda gerçekleşecektir.

2.Sınav süresi toplam 60 dakikadır.

3.Öğrencilerin hem optik cevap kağıdına hem de soru kitapçığına (Adı/ Soyadı, öğrenci numarası ve bölümü ) gerekli bilgileri yazması zorunludur..

4.Öğrencilerin (nüfus cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, öğrenci kimliği vb.) resimli kimlik belgelerinden birini sınav boyunca hazır bulundurmaları gerekmektedir.

5.Öğrencilerin sınav süresince kalem, silgi gibi eşyaları almaları / vermelerine izin verilmez.

6.Sorular  TEST I ve TEST II olarak iki bölümden oluşmaktadır.

7.Test I ve Test II sınav sonuçları ayrı ayrı değerlendirilecektir

8.Her bir test 25’şer sorudan oluşmaktadır.

9. Test I soruları Güz Dönemi dersi olan YDLM161 / YDLL161 İngilizce I dersi için hazırlanmıştır.

Test II soruları ise Bahar Dönemi dersi olanYDLM162 /YDLL162 İngilizce II dersi için hazırlanmıştır.

10.Öğrencilerin Test I için ayrı bir optik cevap kağıdı, Test II için ise ayrı bir optik cevap kağıdı kullanmaları ve her bir optik cevap kağıdının üstüne ilgili test numarasını yazmaları önemlidir.

11.Cevapların her iki optik üstünde de ilk sütunlara işaretlenmesi gerekir.

12.Muafiyet sınavı Yerleşkeleri, sınav salonu ve saati Üniversitenin Web sitesinde duyurulacaktır.

13.Öğrenciler daha sonra Arel duyurular sayfasında belirtilen listede kendi programlarının bulunduğu kampüslerde ve sınıflarda sınava girmek zorundadırlar.

14.Sınavın ilk 15 dakikasından sonra sınav salonuna girmek yasaktır.

15.Öğrencilerin sınavın ilk 30 dakikası ve son 15 dakikasında sınav salonundan çıkmaları yasaktır.

16.Sınav salonunda teknolojik cihazların (cep telefonu, akıllı saatler vb.) kullanılması kesinlikle yasaktır.

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU