Üniversitemizde Erasmus Days Etkinlikleri

18.10.2024

Üniversitemiz Erasmus Koordinatörlüğü tarafından “Erasmus Days” etkinliği düzenlendi. Öğrencilerin eğlenceye doyduğu etkinlikte, öğrencilere Erasmus Öğrenci Değişim ve Staj Hareketliliği hakkında bilgiler verdi.

İstanbul Tepekent Kemal Gözükara Yerleşkesi Aziz Sancar Amfi ’de düzenlenen açılış oturumu ile başlayan etkinliğe Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Ersin Göse, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ergül Berber, Prof. Dr. Ali Güngör, İktisadi ve İdari Bilimler Dekanı Prof. Dr. Oktay Bingöl, Üniversitemiz Uluslararası Ofis Direktörü Prof. Dr. Celil Uğur Özgöker, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Üniversitemiz Uluslararası Ofis Direktörü Prof. Dr. Uğur Özgöker burada yaptığı açılış konuşmasında öğrencilere Erasmus programlarının tarihsel gelişimini ve önemini anlattı.

Prof. Dr. Ersin Göse; “Erasmus Faaliyetleri Ülkemizi Gelişimi Açısından Önemlidir”

Törende konuşan Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Ersin Göse ise Erasmus faaliyetlerin ülkemizin kalkınması için önemli olduğunu vurgulayarak her öğrencinin bu mutlaka bu imkândan yararlanması gerektiğinin altını çizdi.

Erasmus programı AB tarafından öğrenci ve personel değişimini teşvik etmek amacıyla yürütülen, uluslararası iş birliğini güçlendiren ve kültürel etkileşimi artıran bir eğitim hareketliliği programıdır. 1987 yılında başlayan bu program yükseköğretim kurumları arasında akademik ve mesleki tecrübe paylaşımını desteklemektedir. Program ülkeleri arasında yer alan yüksek öğretim kurumları ve kuruluşları ile iş birliğini teşvik ederek öğrenci ve personel değişimini destekleyen K 131 projelerinin yanı sıra ortak ülke olarak adlandırılan ülkelerde öğrenim veya mesleki deneyim fırsatı sunan K 171 projesi için ilk kez hibe desteğini Üniversitemiz kazanmıştır. Erasmus tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla 2018 yılından bu yana ülkemizde her yıl Ekim ayının ikinci haftasında Erasmus Days etkinlikleri düzenlenmektedir. 2023 yılında Üniversitemiz bu etkinlikle ülkemize katkıda bulunmuş ve Türkiye 2023’te en çok etkinlik yapan ülkeler arasında yer almıştır. Dileğimiz bu yıl Erasmus tecrübelerimizi bu platformdan paylaşmak ve sizlerden isteğimiz Erasmus serüvenine katılmaktır. Uluslararası platform çok önemli. Erasmus faaliyetlerinin vatanımıza, milletimize ve Üniversitemize hayırlı olacağını diliyor, başarılı ve verimli bir süreç geçirmenizi temenni ediyorum. “şeklinde konuştu.

Öğrenciler Erasmus Süreci İle İlgili Bilgilendirildi

Programın devamında Üniversitemiz Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Danışmanı Kıdemli Uzmanı Neslihan Kayış, Erasmus Öğrenim ve Staj Hareketliliği başvuru süreci hakkında öğrencilere bilgiler verdi. Erasmus programlarından yararlanmak isteyen öğrencilerin gideceği ülkelere göre alabileceği hibeleri açıklayan Kayış, programdan yararlanmak isteyen öğrencinin yazılı ve sözlü sınavdan başarılı bir şekilde geçmesi ve genel ortalamasının 2,20’nin üzerinde olması gerektiğini belirtti.

Öğrenciler Erasmus Deneyimlerini Anlattı

Etkinlikte Erasmus Öğrenim ve Staj Hareketliliğine katılan öğrenciler yurt dışında edindiği deneyimleri öğrencilerle paylaştı. İlk olarak Barcelona’ya staj hareketliği kapsamında giden Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) bölümü öğrencimiz Samet Ekin Polat, staj, ulaşım, konaklama, ulaşım, kültür ve sosyal aktivitelerde edindiği tecrübeleri öğrencilerle paylaştı. Elektrik – Elektronik Mühendisliği (İngilizce) Bölümü öğrencimiz Halime Türkmen ve Endüstri Mühendisliği (İngilizce) Bölümü öğrencimiz Ayşegül Hilal Seyhan ise İtalya’da edindikleri staj deneyimlerini öğrencilere aktardı. Son olarak Polonya’ya eğitim hareketliliği kapsamında giden İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümü öğrencimiz Furkan Sade ise eğitim hareketliliği kapsamında edindiği tecrübeleri öğrencilerle paylaştı.

Erasmus programlarının kendilerine akademik ve mesleki olarak önemli katkılar sağladığını ifade eden öğrenciler, Erasmus süreci sayesinde kendilerine daha çok güvendiklerini ifade etti.

Erasmus deneyimlerinin paylaşılmasının ardından etkinlik çekilişle devam etti. Katılımcılar arasından yapılan kura çekimi ile şanslı isimlere Erasmus Ofisi tarafından çeşitli hediyeler verildi.

“Erasmus Days ile Öğrenciler Eğlenceye Doydu”

Birbirinden renkli anların yaşandığı Erasmus Days etkinlikleri Üniversitemizin fuaye alanında devam etti. Uluslararası İlişkiler Bölümü’ne bağlı kulüplerinin kurmuş olduğu stantlarda çeşitli yarışma ve oyunlarla eğlenceye doyan öğrenciler, Erasmus öğrencilerinin çekmiş olduğu fotoğraflardan düzenlenen sergiyi gezdi. Günün sonunda yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verilirken Erasmus Days etkinlikleri 18 Ekim Perşembe günü yapılan teknik gezinin sona erdi.