Üniversitemizde 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkusu

30.08.2024

Bu yıl 102. Yıldönümü kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeni ile Üniversitemizde kutlama programı düzenlendi.

Düşman kuvvetlerinin denize döküldüğü 30 Ağustos Zafer Bayramı Üniversitemiz Uluslararası Stratejik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (ArelUSAM) ile İletişim Ofisi ortaklığında düzenlenen etkinlikle kutlandı. Çevrimiçi olarak düzenlenen törene Üniversitemiz Mütevelli Heyet Başkanı Özgür Gözükara, Üniversitemiz Vekil Rektörü Prof. Dr. Ersin Göse, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Enver Duran, Prof. Dr. Ergül Berber, Prof. Dr. Hüseyin Gün, fakülte dekanları, akademik ve idari personel ile öğrencilerimiz katıldı.

Törende konuşan Üniversitemiz Vekil Rektörü Prof. Dr. Ersin Göse; “30 Ağustos 1922’de, Büyük Taarruz ’un başarıyla sonuçlanmasıyla elde edilen zafer, milletimizin azim ve kararlılığının bir göstergesidir. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazanılan bu zafer, sadece askeri bir başarı değil, aynı zamanda bir ulusun kendi kaderini tayin etme iradesinin, fedakarlığının ve direncinin sembolüdür.

Bugün, bu büyük zaferin 102. yıl dönümünde, bir ulusun nasıl tek yürek olduğunu, nasıl büyük bir güç haline geldiğini yeniden hatırlıyoruz. 30 Ağustos, sadece bir zaferin değil, aynı zamanda özgürlüğümüzü ve bağımsızlığımızı koruma kararlılığının da günüdür. Bugün, 30 Ağustos’un ruhuna uygun olarak, milli birliği ve beraberliği pekiştirme, ülkemizi daha ileriye taşımak için el birliğiyle çalışma azmini yenileme zamanıdır. Hep birlikte, 30 Ağustos’un bize kazandırdığı güç ve kararlılığı örnek alarak, geleceğe daha güçlü adımlarla ilerleyeceğiz. Hepimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, ülkemizin birliği, dirliği ve refahı için çalışmalarımızda başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

“Bu Vatanı Birlik ve Beraberlik İçinde İlelebet Koruyacağız”

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın tarihimizde büyük bir önemi olduğunu ifade eden Mütevelli Heyet Başkanımız Özgür Gözükara ise;” Bugün milletimizin, tarihimizdeki zaferlerinin 102. Yıldönümünü kutluyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramı Türk Milleti’nin bağımsızlık ve özgürlük uğruna verdiği destansı mücadelenin aslında taçlandığı gündür. Yalnızca askeri bir başarı olarak da kalmamış, cumhuriyetimizin temellerini atan bir iradenin de başlangıcı ve ifadesi olmuştur. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, bu vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Onların bizlere emanet ettiği bu vatanı, birlik ve beraberlik içinde ilelebet koruyacağımızdan da kimsenin şüphesi olmasın. “ dedi.

Açılış konuşmalarının ardından ArelUSAM Stratejik Araştırmalar Uzmanı Dr. Yunus Karaağaç Büyük Taarruz günlerinde yaşanan gelişmeleri anlatırken Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Yardımcısı Doç.Dr. Ali Bilgin Varlık ise 30 Ağustos Zaferi’nin askeri ve stratejik yönlerini katılımcılarla paylaştı.

Etkinlik soru-cevap kısmının ardından sona erdi.