Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ersin Göse ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy ile Bir Araya Geldi

04.10.2024

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ersin Göse, Ankara’da düzenlenen Uluslararası Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Sempozyumu’nda ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy ile bir araya geldi.

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 4 -6 Ekim 2024 tarihlerinde düzenlenen ve “Uluslararası Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Sempozyumu”, Ankara’da başladı. Üç gün sürecek sempozyumda, ölçme değerlendirme alanında dünyada yeni yaklaşım ve gelişmeler, yapay zekâ tabanlı ölçme değerlendirmeyle ilgili uygulamalar ve yenilikler ele alınıyor.

Sempozyumda konuşan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, sempozyumu geleneksel hale getirmek istediklerini belirterek dijitalleşmenin önemi vurguladı. Ülkemizde bu yıl yapılacak sınavlar hakkında bilgiler veren Ersoy, “Uluslararası alanda da en büyük kurumlardan biriyiz. Dijitalleşmeyi de başarmış bir kurumuz. Bu sene 68 sınav yapacağız. YÖK’ün aldığı karar gereği performans ölçen sınavlar da yaptık.  Spor bilimlerine giriş sınavını standart hale getirdik. Öğrenciler üniversite üniversite gezmek zorunda kalmadı” dedi.

Prof. Dr. Ersin Göse Üniversitemiz Hakkında Bilgiler Verdi

Uluslararası Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Sempozyumu’na katılan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ersin Göse, sempozyumun ilk gününde ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy ile bir araya geldi. Üniversitemizin yapmış olduğu çalışmalar hakkında ÖSYM Başkanı Ersoy’a bilgiler veren Prof. Dr. Ersin Göse, ilgilerinden dolayı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’ a teşekkür etti.