30.06.2022
Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından, “Türk Mutfağı Temalı GastroFest’2022 Konferansı” Haziran ayında gerçekleşti.
GastroFest’in açılış konuşmasını yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Ganiz, “Arel’de Gastronomi Bölümü mütevelli heyetinin sayesinde kuruldu ve çok güzel bir mutfağa sahip olduk. Bir Grafik Tasarım bölümü öğretmeni olarak o tabaklardaki özen, sunum sanki kaligrafi çalışılıyormuş gibi hissettiyor. Sektörden gelen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.
FELDA IFFCO tarafından gerçekleştirilen konferansın ardından gastronomi uygulama mutfağında “Haşhaşlı Çörek Atölyesi” düzenlendi. Atilla Narin ile gastronomi uygulama mutfağında “Türk Kahvesi Atölyesi” gerçekleştirildi.
Nurten SIRMA ile ‘Gıda Sahteciliği ve Küresel Riskler’ konulu konuşma yapıldı. Cem Kösemeci ile ‘Coğrafi İşaretler’ konulu konferans düzenlendi.
Çok sayıda öğrenci ve katılımcıların da bulunduğu GastroFest’2022, Prof. Dr. Haluk Levent ile “Yöresel Mutfaklar ve Tarımın Etkileri” konuşmasının ardından son buldu.