Teknofest Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Merkutech 21 Havacılık

07.10.2024

İstanbul Arel Üniversitesi MCT Sensor Merkutech 21 Havacılık Takımı bu yıl ilki düzenlenen TEKNOFEST Şampiyonlar Ligi’nde şampiyon oldu.

2 – 6 Ekim 2024 tarihlerinde Adana Şakirpaşa Havaalanında düzenlenen ve 2024 TEKNOFEST yarışmalarında derece elde etmiş 170’den fazla takımın birbirinden zorlu mücadeleler ve görevler ile yarıştığı TEKNOFEST Şampiyonlar Ligi’nde ödüller sahibini buldu. Ayakları yere basmayan festivalde İstanbul Arel Üniversitesi öğrencileri Furkan Kayra Aytuğ, Görkem Sarı, Hasan İnan, Mesut Bilicier, Salih Tekin Ayvacı, Semih Can Karakuş, Yusuf Özdemir ve Muhammed Akın Avcı’dan oluşan MCT Sensor Merkutech 21 Takımı, 2024 Şampiyonlar Ligi şampiyonu olarak büyük başarıya imza attı.

500 bin Türk Lirası değerindeki büyük ödülün sahibi olmayı başaran MCT Sensor Merkutech 21 Takımı daha önce, İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Sosyal İnavasyon Kategorisinde üçüncüsü olmayı başarmıştı. Birçok yarışmada birbirinden başarılı projeleri ile dereceler alan takım,  elde ettiği deneyimlerle çalışmalarını geliştirerek altın madalyanın ve büyük kupanın sahibi oldu.

TEKNOFEST 2024 tarafından bu yıl ilki düzenlenen Şampiyonlar Ligi’nde, güncel savaş istatistiklerini dünya haritası üzerinde canlı şekilde aktarımını gerçekleştiren, sosyal ve durumsal farkındalık yaratmayı hedefleyen, Warscope isimli web tabanlı bir uygulama geliştiren İstanbul Arel Üniversitesi Takımı MCT Sensor Merkutech 21 birinci olurken, İstanbul Teknik Üniversitesi Takımı ITU RAKE ikinciliği, İstanbul Aydın Üniversitesi Takımı PsiKod ise üçüncülüğü göğüsledi.

Şampiyonlar Kupayı Bakan Kacır ve Selçuk Bayraktar ile Beraber Kaldırdı

Milyonlarca ziyaretçinin akın ettiği TEKNOFEST 2024’te Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olan MCT Sensor Merkutech 21 Takımı kupasını Selçuk Bayraktar’ın elinden aldı. Etkinlikle konuşan Bayraktar, bu yıl ilk defa şampiyonların yarıştığı festivale yoğun olduğu olduğunu ifade ederek teknolojiyi insanlık yararına kullanmanın önemine değindi. TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, “TEKNOFEST, yalnızca bir teknoloji festivali değil, geleceğe yön veren, gençlerimize umut aşılayan, dünyaya ilham olan bir hareket. Sizlerin bitmek bilmeyen enerjisi ve heyecanıyla, insanlığı ileriye taşıyacak bir neslin temellerini attık. Dünyanın dört bir yanında barışın, adaletin ve insan haklarının ayaklar altına alındığı bir dönem yaşıyoruz. Bu zorlu dönemde teknolojiyi sadece ilerlemek için değil, insanlığımızı muhafaza etmek için de kullanmalıyız. Bizim en büyük sorumluluğumuz, adaletsizlikle boğuşan insanlığın umudu olmak, teknolojiyi onların hizmetine sunmaktır. Bu nedenle TEKNOFEST, bir dönüşüm ve umut hareketidir. Karanlığa karşı sesini yükselten, adaletsizliklere karşı duran, teknolojiyi insanlığın yararına kullanacak olan bizleriz. Bize layık görülen makus talihin, kaderimiz olmadığını dünyaya sizler göstereceksiniz.” dedi.

Birbirinden değerli ve geleceğimize yön verecek projelerin yarıştığı festivalin kapanış törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Selçuk Bayraktar ile Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İstanbul Arel Üniversitesi olarak MCT Sensor Merkutech 21 Takımımız Öğrencilerini ve danışman akademisyenlerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.