1. YARIYIL |
|||||||
Dersin Kodu | Zorunlu/ Seçmeli |
Örgün/Uzaktan | Ders | T | U | K | AKTS |
BESL107 | Zorunlu | Örgün | Fizyoloji-I | 2 | 0 | 2 | 3 |
BES101 | Zorunlu | Örgün | Temel Kimya-I | 2 | 2 | 3 | 4 |
BES103 | Zorunlu | Örgün | Mesleki Oryantasyon | 2 | 0 | 2 | 2 |
BES105 | Zorunlu | Örgün | Anatomi-I | 2 | 0 | 2 | 4 |
BES107 | Zorunlu | Örgün | Demografik Yapı ve Sağlık | 3 | 0 | 3 | 4 |
PSKL111 | Zorunlu | Örgün | Psikoloji | 2 | 0 | 2 | 3 |
ORTL161 | Zorunlu | Uzaktan | Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I | 2 | 0 | 2 | 2 |
ORTL171 | Zorunlu | Uzaktan | Türk Dili-I | 2 | 0 | 2 | 2 |
YDLL161 | Zorunlu | Örgün | İngilizce-I | 4 | 0 | 4 | 4 |
ORTL101 | Zorunlu | Örgün | Yükseköğretime Giriş ve Kariyer Planlama | 1 | 0 | 1 | 1 |
Sec1.1 | Seçmeli | Örgün | 1.YY Mesleki Seçmeli-I | 1 | 0 | 1 | 1 |
Toplam | 23 | 2 | 24 | 30 |
2. YARIYIL |
|||||||
Dersin Kodu | Zorunlu/ Seçmeli |
Örgün/Uzaktan | Ders | T | U | K | AKTS |
BESL110 | Zorunlu | Örgün | Fizyoloji-II | 2 | 0 | 2 | 3 |
BESL112 | Zorunlu | Örgün | Beslenme İlkeleri ve Uygulamaları-I | 3 | 2 | 4 | 6 |
BESL114 | Zorunlu | Örgün | Anatomi-II | 2 | 0 | 2 | 4 |
BESL116 | Zorunlu | Örgün | Temel Kimya-II | 2 | 2 | 3 | 4 |
BESL118 | Zorunlu | Örgün | Tıbbi Biyoloji ve Genetik | 3 | 0 | 3 | 4 |
ORTL261 | Zorunlu | Uzaktan | Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-II | 2 | 0 | 2 | 2 |
ORTL271 | Zorunlu | Uzaktan | Türk Dili-II | 2 | 0 | 2 | 2 |
YDLL162 | Zorunlu | Örgün | İngilizce-II | 4 | 0 | 4 | 4 |
Sec2.1 | Seçmeli | Örgün | 2.YY Mesleki Seçmeli-II | 1 | 0 | 1 | 1 |
Toplam | 21 | 4 | 23 | 30 |
3. YARIYIL |
|||||||
Dersin Kodu | Zorunlu/ Seçmeli |
Örgün/Uzaktan | Ders | T | U | K | AKTS |
BESL205 | Zorunlu | Örgün | Beslenme Biyokimyası-I | 3 | 0 | 3 | 4 |
BES201 | Zorunlu | Örgün | Besin Kimyası ve Uygulamaları-I | 2 | 2 | 3 | 6 |
BES203 | Zorunlu | Örgün | Genel Mikrobiyoloji | 3 | 2 | 4 | 6 |
BES205 | Zorunlu | Örgün | Beslenme İlkeleri ve Uygulamaları-II | 3 | 2 | 4 | 6 |
BES207 | Zorunlu | Örgün | Fizyopatoloji | 3 | 0 | 3 | 4 |
MBBL061 | Zorunlu | Örgün | Bilgi Teknolojileri Kullanımı | 2 | 0 | 2 | 2 |
Sec3.1 | Seçmeli | Örgün | 3.YY Mesleki Seçmeli-III | 2 | 0 | 2 | 2 |
Toplam | 18 | 6 | 21 | 30 |
4. YARIYIL |
|||||||
Dersin Kodu | Zorunlu/ Seçmeli |
Örgün/Uzaktan | Ders | T | U | UK | AKTS |
BESL212 | Zorunlu | Örgün | Beslenme Biyokimyası-II | 3 | 0 | 3 | 4 |
BESL214 | Zorunlu | Örgün | Besin Kimyası ve Uygulamaları-II | 2 | 2 | 3 | 6 |
BESL216 | Zorunlu | Örgün | Besin Mikrobiyolojisi | 3 | 2 | 4 | 6 |
BESL218 | Zorunlu | Örgün | Genel İktisat | 2 | 0 | 2 | 2 |
BESL220 | Zorunlu | Örgün | Besin Yasal Düzenlemeleri ve Besin Güvenliği | 3 | 0 | 3 | 4 |
BESL222 | Zorunlu | Örgün | Anne ve Çocuk Beslenme | 3 | 0 | 3 | 3 |
Sec4.1 | Zorunlu | Örgün | 4.YY Mesleki Seçmeli-IV | 2 | 0 | 2 | 2 |
21ydl4.1 | Seçmeli | Örgün | 21.YY Yetkinlik Dersleri-I | 2 | 0 | 2 | 3 |
Toplam | 20 | 4 | 22 | 30 |
5. YARIYIL |
|||||||
Dersin Kodu | Zorunlu/ Seçmeli |
Örgün/Uzaktan | Ders | T | U | K | AKTS |
BESL303 | Zorunlu | Örgün | Beslenme Eğitimi ve Danışmanlığı | 2 | 0 | 2 | 3 |
BESL307 | Zorunlu | Örgün | Toplu Belenme Sistemleri-I | 3 | 0 | 3 | 4 |
BESL309 | Zorunlu | Örgün | Toplumda Beslenme Durumunun Saptanması | 3 | 0 | 3 | 3 |
BES307 | Zorunlu | Örgün | Çocuk Hastalıklarında Belenme ve Diyetetik Uygulamaları-I | 3 | 2 | 4 | 5 |
BES305 | Zorunlu | Örgün | Yetişkin Hastalıklarında Belenme ve Diyetetik Uygulamaları-I | 3 | 2 | 3 | 5 |
BES301 | Zorunlu | Örgün | Besin Hijyeni ve Sanitasyon | 2 | 0 | 2 | 4 |
Sec5.1 | Seçmeli | Örgün | 5.YY Mesleki Seçmeli-V | 2 | 0 | 2 | 2 |
Sec5.2 | Seçmeli | Örgün | Üniversite Seçmeli-I | 2 | 0 | 2 | 3 |
ORTL301 | Zorunlu | Örgün | Yetkinlik Geliştirme | 1 | 0 | 1 | 1 |
Toplam | 21 | 4 | 22 | 30 |
6. YARIYIL |
|||||||
Dersin Kodu | Zorunlu/Seçmeli | Örgün/Uzaktan | Ders | T | U | K | AKTS |
BESL310 | Zorunlu | Örgün | Toplumda Beslenme Sorunları ve Epidemiyoloji | 3 | 0 | 3 | 3 |
BESL314 | Zorunlu | Örgün | Çocuk Hastalıklarında Beslenme ve Diyetetik Uygulamaları-II | 3 | 2 | 4 | 6 |
BESL316 | Zorunlu | Örgün | Biyoistatistik | 2 | 0 | 2 | 3 |
BESL318 | Zorunlu | Örgün | Yetişkin Hastalıklarında Beslenme ve Diyetetik Uygulamaları-II | 3 | 2 | 4 | 6 |
BESL312 | Zorunlu | Örgün | Toplu Beslenme Sistemleri-II | 3 | 0 | 3 | 4 |
Sec6.1 | Seçmeli | Örgün | 6.YY Mesleki Seçmeli-VI | 2 | 0 | 2 | 2 |
Sec6.2 | Seçmeli | Örgün | Üniversite Seçmeli-II | 2 | 0 | 2 | 3 |
21ydl6.3 | Seçmeli | Örgün | 21.YY Yetkinlik Dersleri-II | 2 | 0 | 2 | 3 |
Toplam | 20 | 4 | 22 | 30 |
7. YARIYIL |
|||||||
Dersin Kodu | Zorunlu/ Seçmeli |
Örgün/Uzaktan | Ders | T | U | K | AKTS |
BESL401 | Zorunlu | Örgün | Mezuniyet Projesi-I | 2 | 2 | 3 | 12 |
BESL405 | Zorunlu | Örgün | Staj-I ( Çocuk ve Yetişkin) | 0 | 18 | 9 | 5 |
BES403 | Zorunlu | Örgün | Seminer Hazırlama | 0 | 2 | 1 | 11 |
Sec7.1 | Seçmeli | Örgün | 7.YY Mesleki Seçmeli-VII | 2 | 0 | 2 | 2 |
Toplam | 4 | 22 | 15 | 30 |
8. YARIYIL |
|||||||
Yeni Kod | Zorunlu/Seçmeli | Örgün/Uzaktan | Ders | T | U | K | AKTS |
BESL402 | Zorunlu | Örgün | Mezuniyet Projesi-II | 2 | 2 | 3 | 12 |
BESL406 | Zorunlu | Örgün | Staj-II (Dış Kurum,Toplu Beslenme Sistemlerive Toplum Sağlığı) | 0 | 18 | 9 | 5 |
BESL404 | Zorunlu | Örgün | Seminer Sunumu | 0 | 2 | 1 | 10 |
Sec8.1 | Seçmeli | Örgün | 8.YY Mesleki Seçmeli-VIII | 2 | 0 | 2 | 2 |
21ydl8.4 | Seçmeli | Örgün | 21.YY Yetkinlik Seçmeli-III | 1 | 0 | 1 | 1 |
Toplam | 5 | 22 | 16 | 30 |
SEÇMELİ DERSLER |
|||||||||||
SIRA | ÖN KOŞUL | ÖRGÜN/UZAKTAN | DERS | Dönem Bilgisi | Teori | Uygulama | Kredi | Ects | DIŞ KONTENJAN | ||
KOD | DERS | Ders | |||||||||
1. Sınıf |
|||||||||||
1 | ÖRGÜN | BESL150 Türk Mutfak Kültürü | Güz/Bahar | 1 | 0 | 1 | 1 | 20 | |||
2 | ÖRGÜN | BESL151 Dünyada Su ve Besin Kaynakları | Güz/Bahar | 1 | 0 | 1 | 1 | 20 | |||
3 | ÖRGÜN | BESL152 Sağlıklı Besin Seçimi | Güz/Bahar | 1 | 0 | 1 | 1 | 20 | |||
4 | ÖRGÜN | BESL153 Araştırma Yöntemleri | Güz/Bahar | 1 | 0 | 1 | 1 | 20 | |||
2. Sınıf |
|||||||||||
1 | ÖRGÜN | BESL250 Beslenme Antropolojisi | Güz/Bahar | 2 | 0 | 2 | 2 | 20 | |||
2 | ÖRGÜN | BESL251 Beslenme ve Davranış | Güz/Bahar | 2 | 0 | 2 | 2 | 20 | |||
3 | ÖRGÜN | BESL252 Çevreye Duyarlı Beslenme | Güz/Bahar | 2 | 0 | 2 | 2 | 20 | |||
4 | ÖRGÜN | BESL253 Toplum Sağlığı | Güz/Bahar | 2 | 0 | 2 | 2 | 20 | |||
5 | ÖRGÜN | BESL254 Besin Toksikolojisi | Güz/Bahar | 2 | 0 | 2 | 2 | 20 | |||
6 | ÖRGÜN | BESL255 Deneysel Yiyecek Hazırlama | Güz/Bahar | 2 | 0 | 2 | 2 | 20 | |||
7 | ÖRGÜN | BESL256 Mesleki İngilizce | Güz/Bahar | 2 | 0 | 2 | 2 | 20 | |||
3. Sınıf |
|||||||||||
1 | ÖRGÜN | BESL350 Kanser ve Beslenme | Güz/Bahar | 2 | 0 | 2 | 2 | 20 | |||
2 | ÖRGÜN | BESL351 Mikrobiyota ve Sağlık | Güz/Bahar | 2 | 0 | 2 | 2 | 20 | |||
3 | ÖRGÜN | BESL352 Toplu Beslenme Yapan Kurumlarda Toplam Kalite Yönetimi | Güz/Bahar | 2 | 0 | 2 | 2 | 20 | |||
4 | ÖRGÜN | BESL353 Besin Tüketim Araştırmaları | Güz/Bahar | 2 | 0 | 2 | 2 | 20 | |||
5 | ÖRGÜN | BESL354 Yaşlılıkta Beslenme | Güz/Bahar | 2 | 0 | 2 | 2 | 20 | |||
6 | ÖRGÜN | BESL355 Besin ve İlaç Etkileşimleri | Güz/Bahar | 2 | 0 | 2 | 2 | 20 | |||
7 | ÖRGÜN | BESL356 Besin Alerjileri ve Besin Duyarlılığı | Güz/Bahar | 2 | 0 | 2 | 2 | 20 | |||
4. Sınıf |
|||||||||||
1 | ÖRGÜN | BESL450 Yeme Bozuklukları | Güz/Bahar | 2 | 0 | 2 | 2 | 20 | |||
2 | ÖRGÜN | BESL451 Nütrisyonel Genomik | Güz/Bahar | 2 | 0 | 2 | 2 | 20 | |||
3 | ÖRGÜN | BESL452 Özel Gruplarda Menü Planlama | Güz/Bahar | 2 | 0 | 2 | 2 | 20 | |||
4 | ÖRGÜN | BESL453 Fonksiyonel Besinler ve Nutrasötikaller | Güz/Bahar | 2 | 0 | 2 | 2 | 20 | |||
5 | ÖRGÜN | BESL454 Sporcu Beslenme | Güz/Bahar | 2 | 0 | 2 | 2 | 20 | |||
6 | ÖRGÜN | BESL455 Doğumsal Metabolizma Hastalıklarında Beslenme Tedavisi | Güz/Bahar | 2 | 0 | 2 | 2 | 20 | |||
7 | ÖRGÜN | BESL456 Enteral ve Parentereal Beslenme | Güz/Bahar | 2 | 0 | 2 | 2 | 20 |
21. YY YETKİNLİKLERİ DERS LİSTESİ |
||||||
3. YY |
||||||
Kod | Örgün/Uzaktan | Ders | T | U | Kredi | AKTS |
ORTL362 | ONLINE | Environmental Protection, Occupational Health and Safety | 2 | 0 | 2 | 3 |
ORTL366 | ONLINE | Quality Assurance and Quality Management Systems | 2 | 0 | 2 | 3 |
ORTL368 | ONLINE | Professional Responsibilities and Ethics (Liability) | 2 | 0 | 2 | 3 |
ORTL370 | ONLINE | Social Responsibilty and Community Service | 2 | 0 | 2 | 3 |
ORTL372 | ONLINE | Strategic Planning, Project and Risk Management | 2 | 0 | 2 | 3 |
ORTL364 | ONLINE | Critical Thinking, Creativity and Entrepreunership | 2 | 0 | 2 | 3 |
4. YY |
||||||
Kod | Örgün/Uzaktan | Ders | T | U | Kredi | AKTS |
ORTL362 | ONLINE | Environmental Protection, Occupational Health and Safety | 2 | 0 | 2 | 3 |
ORTL366 | ONLINE | Quality Assurance and Quality Management Systems | 2 | 0 | 2 | 3 |
ORTL368 | ONLINE | Professional Responsibilities and Ethics (Liability) | 2 | 0 | 2 | 3 |
ORTL370 | ONLINE | Social Responsibilty and Community Service | 2 | 0 | 2 | 3 |
ORTL372 | ONLINE | Strategic Planning, Project and Risk Management | 2 | 0 | 2 | 3 |
5. YY |
||||||
Kod | Örgün/Uzaktan | Ders | T | U | Kredi | AKTS |
ORTL362 | ONLINE | Environmental Protection, Occupational Health and Safety | 2 | 0 | 2 | 3 |
ORTL366 | ONLINE | Quality Assurance and Quality Management Systems | 2 | 0 | 2 | 3 |
ORTL292 | ONSİTE | Volunteering Works | 1 | 2 | 2 | 4 |
ORTL368 | ONLINE | Professional Responsibilities and Ethics (Liability) | 2 | 0 | 2 | 3 |
ORTL370 | ONLINE | Social Responsibilty and Community Service | 2 | 0 | 2 | 3 |
ORTL372 | ONLINE | Strategic Planning, Project and Risk Management | 2 | 0 | 2 | 3 |
ORTL364 | ONLINE | Critical Thinking, Creativity and Entrepreunership | 2 | 0 | 2 | 3 |
6. YY |
||||||
Kod | Örgün/Uzaktan | Ders | T | U | Kredi | AKTS |
ORTL362 | ONLINE | Environmental Protection, Occupational Health and Safety | 2 | 0 | 2 | 3 |
ORTL292 | ONSİTE | Volunteering Works | 1 | 2 | 2 | 4 |
ORTL366 | ONLINE | Quality Assurance and Quality Management Systems | 2 | 0 | 2 | 3 |
ORTL368 | ONLINE | Professional Responsibilities and Ethics (Liability) | 2 | 0 | 2 | 3 |
ORTL370 | ONLINE | Social Responsibilty and Community Service | 2 | 0 | 2 | 3 |
ORTL372 | ONLINE | Strategic Planning, Project and Risk Management | 2 | 0 | 2 | 3 |
8. YY |
||||||
ORTL462 | ONLINE | Project Mangement | 1 | 0 | 1 | 1 |
ORTL464 | ONLINE | Data Literacy | 1 | 0 | 1 | 1 |
ORTL466 | ONLINE | Digital Literacy | 1 | 0 | 1 | 1 |
ORTL468 | ONLINE | Leadership and Teamwork | 1 | 0 | 1 | 1 |
Kodluyoruz | 1 | 0 | 1 | 1 |
3. YARIYIL |
|||||||
Dersin Kodu | Zorunlu/ Seçmeli |
Örgün/Uzaktan | Ders | T | U | K | AKTS |
BESL205 | Zorunlu | Örgün | Beslenme Biyokimyası-I | 3 | 0 | 3 | 4 |
BES201 | Zorunlu | Örgün | Besin Kimyası ve Uygulamaları-I | 2 | 2 | 3 | 6 |
BES203 | Zorunlu | Örgün | Genel Mikrobiyoloji | 3 | 2 | 4 | 6 |
BES205 | Zorunlu | Örgün | Beslenme İlkeleri ve Uygulamaları-II | 3 | 2 | 4 | 6 |
BES207 | Zorunlu | Örgün | Fizyopatoloji | 3 | 0 | 3 | 4 |
MBBL061 | Zorunlu | Örgün | Bilgi Teknolojileri Kullanımı | 2 | 0 | 2 | 2 |
Sec3.1 | Seçmeli | Örgün | 3.YY Mesleki Seçmeli-III | 2 | 0 | 2 | 2 |
Toplam | 18 | 6 | 21 | 30 |
WhatsApp Sohbet