2023 yılı itibarı ile Bölümümüz öğretim üyelerinin “Web of Science” h-indexi 1 ile 25 arasında ve “Google Scholar” h-indexi 3 ile 35 arasında değişmektedir.
Bölümümüz öğretim üyeleri 2017 yılından beri Elsevier tarafından yapılan “Dünyanın en etkili bilim insanları” listesinde yer almıştır:
1. 2017 Yılı Listesinde yer aldı
https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/1
2.2018 Yılı Listesinde yer aldı (2017 web sayfasında verildi)
https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/1
3.2019 Yılı Listesinde yer aldı
https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/2
4.2020 Yılı Listesinde yer aldı
https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/3
5.2021 Yılı Listesinde yer aldı
https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/4
6. 2022 Yılı Listesinde yer aldı
https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/6
7.2023 Yılı Listesinde yer aldı
https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/7
Patentlerimiz
Bölümümüz öğretim üyelerinin toplam 9 Ulusal patenti bulunmaktadır.
Projeler
Ulusal projelerimiz (TÜBİTAK, TEYDEP, BAP, DPT gibi) toplam: 34 adet
Editör ve Yayın Kurulunda Yer Alınan Dergiler
Öğretim üyelerimiz 20’nin üzerinde ulusal ve uluslararası bilimsel dergilerde “Editör ve Yayın Kurulu” olarak yer alınmaktadır.
Ulusal ve Uluslararası dergi hakemlikleri
Öğretim üyelerimizce 100’ün üzerinde “Ulusal ve Uluslararası dergilerde” hakemlik yapmaktadır.
Ulusal ve Uluslarasın Kongre Düzenleme
Öğretim üyelerimizce 40’ın üzerinde “Ulusal ve Uluslararası Kongre” düzenlenmiştir.
5. International Cenference on Gastronomy, Nutrition and Dietetics için tıklayınız.
6. International Cenference on Gastronomy, Nutrition and Dietetics için tıklayınız.
Kitap Kapakları ve Tanıtımları
Bu kitap Türkiye‘de Efil yayınevi tarafından 6. Baskısı 2021 yılında yayımladı. Kitapta gıdaların bozulmalarına ve gıda kaynaklı hastalıklara neden olan mikroorganizmalara, gıdaların korunmasına ve gıdalarda mikrobiyal bulaşmalara yer verilmiştir. |
|
Bu kitap “John Wiley & Sons, Ltd.” yurt dışı yayınevi tarafından iki cilt olarak 2016 yılında yayımladı. Kitapta gıdaların bozulmalerına ve hastalıklara neden olan mikroorganizmalara, patojenlere karşı bağışıklık yanıtlara, mikroorganizmaların gıdalarla bulaşma yolllarına ve gıdaların korunmasına yer verilmiştir. |
|
Bu kitap “Elsevier Inc.” yurt dışı yayınevi tarafından 2021 yılında yayımladı. Kitapta genel mikrobiyoloji laboratuar uyglamaları olan mikroorganizma kültür çoğaltılması, mikrobiyal mikroskopik yöntemler, biyokimyasal ve serolojik yöntemler ve mikroorganizmaları etkileyel antimikrobiyal ve çevresel faktörler görsel ve ayrıntılı olarak yer verildi. |
|
Bu kitap “Elsevier Inc.” yurt dışı yayınevi tarafından 2022 yılında yayımladı. Kitapta gıdalarda bozulma etkeni ve gıda kaynaklı hastalıklara neden olan mikroorganizmaların izolasyonuna ve sayım yöntemlerine görsel ve ayrıntılı anlatımlarla yer verildi. |
|
Bu kitap Türkiye‘den uluslararası yayınevi niteliği olan “Nobel” yayınevi tarafından 2021 yılında yayımladı. Kitapta fonksiyonel gıdalar içerisinde öncelikle yer alan geleneksel ve diğer ferment ürünlerin üretim teknolojileri ve fermentasyon sırasında ve sonrasında mikrobiyal aktivitelere yer verildi. |
|
Bu kitap Türkiye‘den uluslararası yayınevi niteliği olan “Nobel” yayınevi tarafından 2022 yılında yayımladı. Kitapta gıda üretim alanlarında hijyen sanitasyon, kişisel hijyen, temizlik maddeleri ve uygulamaları ve gıda güvenliği sistemlerine yer verildi. |
|
Bu kitap Türkiye’de İlke Yayınevi tarafından yayımladı. Kitapta Gıda güvenliği, hijyen ve sanitasyon konularına yer verildi. |
|
Bu kitap Türkiye’den uluslararası yayınevi niteliği olan “Ankara Nobel Tıp Kitabevleri” tarafından 2023 yılında yayımlandı. Kitapta kronik hastalığı olan ve uzun süreli beslenme desteğine ihtiyaç duyan veya beslenme yetersizlikleri açısından risk altında olan dezavantajlı çocukların tıbbi değerlendirmesi ve birçok hastalığın tespit, teşhis ve tedavisine yönelik konular yer almaktadır. https://www.ankaranobel.com/diyetisyenler-icin-cocuklarda-klinik-degerlendirme-ve-yonetim |
|
Bu kitap, Türkiye’de “Hatiboğlu” tarafından 2021’de yayımlandı. Kitapta anne ve çocuk beslenmesinin önemi, küresel açlıkla mücadele, doğal afet, savaş, göç, salgın hastalıklar gibi durumlarda gıda güvenliği ve anne çocuk beslenmesi konuları yer almaktadır. |
Bölümümüz akademik personelinin Uluslararası ve Ulusal dergilerde yayımlanmış yayınlarımız:
1) Makalelerimiz
Uluslararası “SCI ve SCI-expended” dergilerinde: (Q1-Q4) toplam: 89 adet
Uluslararası “Emerging Sources Citation Index” dergilerinde toplam: 11 adet
Uluslararası diğer “hakemli dergilerde” toplam: 23 adet
Ulusal “TR-dizin dergilerinde” toplam: 24 adet
Ulusal diğer “hakemli dergilerde” toplam: 16 adet
2) Kongre bildirilerimiz
Uluslararası kongre bildirileri toplam: 81 adet
Ulusal kongre bildirileri toplam: 32 adet
WhatsApp Sohbet