Besin Hazırlama Laboratuvarı

AKADEMİK

FAKÜLTELER
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Besin Hazırlama Laboratuvarı, Beslenme ve Diyetetik Bölümünün başta Beslenme İlkeleri, Beslenme ve Diyetetiğe Giriş gibi temel dersler olmak üzere diğer mesleki derslere yönelik uygulama yapmak amacıyla kurulmuştur.

Beslenme ve Diyetetik Bölümü mesleki derslerinde teorik olarak anlatılan konuların uygulamaya döküldüğü bu laboratuvarda, 3 ünite üzerinde toplam 12 ev tipi ocak, 2 fırın ve çeşitli mutfak ekipmanları bulunmaktadır. Besin hijyeni göz önünde bulundurularak, sağlıklı besin hazırlama, pişirme ve saklama ilkelerinin uygulamaya dönüştürülmesi ve bu sayede öğrencilerin bilgilerini daha kalıcı hale getirmek amaçlanmaktadır. Besin hazırlama sırasında gerçekleşen tüm fiziksel, kimyasal ve duyusal değişimlerin gözlemlenerek, yapılan uygulamaların amacı, kullanılan malzemelerin yapı, görünüş ve besin ögesi bakımından sağlık üzerine etkileri tartışılmaktadır.