Antropometrik Ölçümler Laboratuvarı

AKADEMİK

FAKÜLTELER
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Antropometrik ölçümler Beslenme Durumunun Saptanması ve gerekli müdahalenin yapılması aşamasında kişiler için gereken enerji ve besin öğelerinin hesaplanmasında büyük önem taşımaktadır. Antropometrik Ölçümler Laboratuvarı Beslenme ve Diyetetik Bilimi’nin temellerinden biri olan antropometrik değerlerin uygulamalı olarak ölçüm aletleriyle hesaplanmasının öğretilmesi amacıyla kurulmuştur.

Bu laboratuvarda boy uzunluğu, vücut ağırlığı, deri kıvrım kalınlıkları, vücut yağ ölçümleri gibi birçok ölçümün gerekli aletlerle yapılıp değerlendirilmesi öğretilmektedir. Uygulamalı ölçümler ile aletlerin kullanımında dikkat edilmesi gereken konular, ölçümlerin püf noktaları ve alınan sonuçların bilimsel değerlendirilmesi yapılmaktadır.