RADYOLOJİ MESLEĞİNİN TOPLUM İÇİNDEKİ ROLÜ

İstanbul Arel Üniversitesi Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı öğrencileri Radyoloji Teknikeri ve sosyal medya fenomeni Ebru Kavak ile bir araya getirildi. Ebru Kavak, kariyerinde elde ettiği başarıları, tıbbi görüntüleme teknikleri alanındaki deneyimlerini ve sosyal medya dünyasındaki yolculuğunu paylaştı.

Bu etkinliğin kazandırdıkları aşağıdaki gibi sıralanabilir.

1. Mesleki Farkındalık ve Anlayış:

Mesleğin Kapsamını Anlama: Öğrencilerin radyolojinin ne kadar geniş bir alana hizmet ettiğini ve bu mesleğin kapsamını anlamalarına yardımcı oldu.

Toplumdaki Rol: Radyologların ve tıbbi görüntüleme teknisyenlerinin toplum sağlığı üzerindeki etkisini ve rollerini kavramalarını sağladı.

1. Hasta Bakımında Rol:

Tanı ve Tedavi Süreçleri: Radyolojinin hastalıkların erken teşhisi ve tedavi planlamasında nasıl kritik bir rol oynadığını öğrendiler.

Hasta Güvenliği: Hastaların güvenli ve etkili bir şekilde görüntülenmesi için radyolojinin taşıdığı önemin farkına vardılar.

1. Multidisipliner İşbirliği:

Ekip Çalışması: Radyoloji bölümlerinin, doktorlar, hemşireler ve diğer sağlık profesyonelleriyle nasıl işbirliği yaptığını öğrendiler.

Koordinasyon: Tıbbi görüntüleme tekniklerinin diğer tıbbi disiplinlerle nasıl entegre edildiğini ve koordinasyonun önemini kavradılar.

1. Etik ve Yasal Bilinç:

Etik Sorunlar: Radyoloji mesleğinde karşılaşılan etik sorunlar ve bu sorunlarla nasıl başa çıkılacağı konusunda bilgi edindiler.

Yasal Düzenlemeler: Radyoloji uygulamalarında uyulması gereken yasal düzenlemeler ve standartlar hakkında farkındalık kazandılar.

1. Kariyer Fırsatları ve Gelişimi:

Kariyer Yolları: Radyoloji alanında mevcut olan çeşitli kariyer yollarını ve bu alanlarda ilerleme fırsatlarını öğrendiler.

Mesleki Gelişim: Mesleki gelişim ve sürekli eğitim fırsatlarının önemini ve nasıl değerlendirilebileceğini kavradılar.

1. Araştırma ve Yenilikçilik:

Bilimsel Araştırma: Radyolojinin araştırma ve geliştirme alanındaki rolünü ve bu alanlarda yapılan yenilikleri öğrendiler.

1. Toplum Sağlığı ve Halk Eğitimi:

Halk Sağlığı: Radyolojinin toplum sağlığı üzerindeki etkilerini ve halk sağlığını koruma konusundaki rolünü anladılar.

Eğitim ve Bilinçlendirme: Toplumun radyasyon ve radyolojik işlemler hakkında bilinçlendirilmesi ve eğitilmesi konularında radyologların rolünü öğrendiler.