Programın Amacı
Diş hekimi muayenehanelerinde, kamu veya özel kişilere ait diş polikliniklerinde diş hekiminin tüm klinik çalışmaları için gerekli ortamı hazırlayacak, hasta kabulünde, tedavisinde ve kayıtlarında sorumluluk alacak, toplumun değişen gereksinimlerini yanıtlayabilecek bilgi ve beceriye sahip elemanlar yetiştirip bu bireylere bilgilerini tam olarak kullanabilecekleri iş ve aktivite alanları sağlamaktır. Eğitim süresince sağlanan staj olanakları öğrencilerin kendilerini azami düzeyde geliştirmeleri için büyük fırsat sağlamaktadır.
Meslek Yüksekokulu’nun eğitim programı sadece teorik gelişimi hedeflememelidir. Aynı zamanda güçlü bir pratik alt yapıyla eğitim pekiştirilmelidir. Günümüz iş dünyasında son derece önemli olan insan ilişkileri vurgulanmakta ve bireyin sosyal açıdan da tam olarak olgunlaşması sağlanmaktadır.
Ağız ve Diş Sağlığı Programı’dan mezun olanlara “Ağız ve Diş Sağlığı Ön lisans” diploması ve Sağlık Teknikeri (Ağız ve Diş Sağlığı) ünvanı verilir.
Çalışma Alanları
Bu programdan mezun olan öğrenciler hastanelerde “Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri” olarak çalışabilmektedir. Bu bölümden mezun olanlar diş laboratuvarlarında, diş kliniklerinde, hastanelerin diş sağlığı ile ilgili birimlerinde ve diş sağlığı konusunda teknik donanım sağlayan firmalarda çalışabilirler. Bu bölümden mezun olanlar bireysel çalışma imkânına sahip olmayıp diş kliniklerinde, hastanelerin diş sağlığı ile ilgili birimlerinde veya kamu kuruluşlarında çalışabilirler. Devlet ve özel hastanelerde Ağız ve Diş Sağlığı Teknikerlerine ciddi ihtiyaç duyulmaktadır.
DGS ile Geçiş Yapılabilecek Lisans Bölümleri
* 2024 ÖSYM kılavuzunda yer alan bölümlerdir
WhatsApp Sohbet