İstanbul Arel Üniversitesi Kariyer Olanaklarını Artırmaya Devam Ediyor

20.09.2024

İstanbul Arel Üniversitesi ile Çetin Civata Arasında iş birliği protokolü imzalandı

Arel Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi (ArelKAM), öğrencilerinin mesleki gelişimlerini desteklemek ve iş dünyasına daha iyi hazırlamak amacıyla önemli bir iş birliğine imza attı. Çetin Civata ile yapılan protokol, Meslek Yüksekokulu (MYO) Elektrik, Mekatronik, Makine ve Elektronik Teknolojisi programı öğrencilerini kapsıyor.

İmza töreni, Rektör V. Prof. Dr. Ersin Göse’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Törene, MYO Müdürü Prof. Dr. Bahtışen Kavak,  projeye dahil olan akademisyenler ve ArelKAM Müdürü İclal Sağanak katıldı. Çetin Civata’yı temsilen Kurumsal Gelişim Direktörü Mehmet Fatih Uğur, Eğitim ve Gelişim Yöneticisi Kemal Uslan ve İnsan Kaynakları Müdürü Fulya Kara da hazır bulundu.

Protokolün imzalanmasının ardından, Kemal Uslan ile bölüm akademisyenleri iş birliğinin detaylarını görüşürken, Uslan, öğrencilerle birebir mülakatlar gerçekleştirdi.

Tekniker Yetiştirme Projesi

Bu protokol ile Arel Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencileri, haftada 2 gün Çetin Civata’da mesleki eğitim alma fırsatı bulacak. Programın başarıyla tamamlanması durumunda öğrenciler, Çetin Civata bünyesinde istihdam edilme imkânı elde edecek.

Bu işbirliği, Meslek Yüksekokulu programlarıyla sınırlı kalmayarak önümüzdeki dönemlerde mühendislik fakültesi başta olmak üzere diğer fakültelerle de genişletilerek öğrencilere daha fazla kariyer fırsatı sunulması hedefleniyor.