Ana içeriğe atla

Yüksek Lisans Tez Danışmanı/Tez Konu Önerisi Hk.

İstanbul Arel Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği 37. Madde kapsamında;

• Tezli yüksek lisans programında, enstitü anabilim/anasanat dalı başkanlığı her öğrenci için kendi üniversitesinin kadrosunda bulunan bir tez danışmanını en geç birinci yarıyılın sonuna kadar; Öğrencinin danışmanıyla beraber belirlediği tez konusunu da en geç ikinci yarıyılın sonuna kadar Enstitüye önerir. Tez danışmanı ve tez konusu Enstitü Yönetim Kurulu onayı ile kesinleşir.

Yönetmeliğin ilgili maddesi kapsamında;

Not; İlgili formların doldurulmasında dikkat edilecek hususlar;

1. Çalışmak istediği konu/alan kısmı kesinlikle doldurulmalıdır.
  2. Tez danışman önerisi kısmında bulunan üç seçeneğinde doldurulması gerekmektedir.
  3. İmzasız ve okunaklı olmayan formlar kabul edilmeyecektir.
  4. Danışman öneri formu doldurmayarak enstitumudurluk@arel.edu.tr mail adresine iletmeyen öğrencilerimize anabilim/anasanat dalı başkanlıklarınca resen tez danışmanı ataması yapılacaktır.
  5. Konu öneri formu ile birlikte ulusal tez merkezi-tez veri giriş formu doldurmayan öğrencilerin başvuruları kabul edilmeyecektir.