Teknolojik çağ ile birlikte iletişim kanalları ve kullanıcıların bu kanallara erişimi çok daha kolay hale gelmiştir. Küreselleşen medya gerçeği, çağdaşlaşma sürecinde ülkemizin değerlerinin korunması sorumluluğu ve bilincinde olan medya çalışanlarına gereksinim duymaktadır. Yerel ve ulusal sinema-televizyon kuruluşlarının sayıları hızla artarken bu sektörlerde görev alacak bireylerin aynı zamanda yeni iletişim teknolojileri konusunda bilgili olmaları da beklenir hale gelmiştir.
Sinema sektörü de bu teknolojik değişimlerden etkilenmiş, buna paralel üretimler ortaya konmaya başlanmıştır. Günümüzde alanın uzmanlarının etkin ürünler tasarlayıp üretebilmeleri için kurama ve estetik bakışa dayalı, ileri düzey teknoloji ile desteklenmiş bir eğitimden geçmeleri gereklidir.
Bu yaklaşım ışığında Sinema ve Televizyon Bölümü, öğrencilere, medya üretiminin uygulamalı yönleri ile kuramsal çalışmaları bir araya getirebilecekleri özel çalışma alanları sunar. Bölümün amacı, deneyimli akademisyenler ve sektörün önde gelen isimlerinden oluşan akademik kadro ve donanımlı stüdyolarla birlikte öğrencilerin mesleki, sanatsal yaratıcılıklarını keşfetmelerine yardımcı olmaktır.
Çalışma Alanları: Sinema ve televizyon alanlarının yanı sıra, medya kuruluşları, offline ve online mecralara içerik üreten ajanslarda görev
WhatsApp Sohbet