İDO A.Ş. ve İstanbul Arel Üniversitesi BAP Projesinde İşbirliği Yaptı

10.09.2024

İstanbul Arel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme (İngilizce) Bölümü ve Havacılık Yönetimi Bölümü, MED-I Medikal, Yazılım, Yapay Zeka Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğiyle İDO A.Ş. çalışanlarının “İş Tatmini, Motivasyon ve Kollektif Empati” düzeylerini ölçmek amacıyla BAP (Bilimsel Araştırma Projesi) kapsamında EEG (Elektroensefalografi) cihazı kullanarak bilimsel bir araştırma projesi yürütüyor.

Araştırma projesi kapsamında, İDO A.Ş. çalışanlarına yönelik EEG çekimi hakkında kapsamlı bir eğitim, Arel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme İng. Öğr. Üyesi Doç. Dr. Yağmur Özyer AKSOY ve Havacılık Yönetimi Bölümü,Dr. Öğr. Üyesi Yasin AKSOY tarafından gerçekleştirildi. Söz konusu eğitim, İDO ve Arel Üniversitesi arasındaki güçlü akademik işbirliğinin bir parçası olarak, çalışanların nörobilim temelli iş tatmini ve empati düzeylerinin daha iyi anlaşılmasına yönelik önemli bir adım teşkil etmekte olup iş yerinde çalışan memnuniyetini ve performansını artırmaya yönelik bilimsel bir yaklaşımı yansıtmakta.

Bu değerli işbirliği için Arel Üniversitesi olarak  İDO A.Ş. Genel Müdürü sayın Murat ORHAN’a, kurum Risk Müdürü sayın Dr. Nedim ŞENDAĞ’a ve İnsan Kaynakları Birim Yöneticisi sayın Kerem YAVUZ’a teşekkür ederiz.