fbpx
Güzel Sanatlar Fakültesi

Programa Özgü Ölçütler

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

AKADEMİK

FAKÜLTELER
GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına temel oluşturan gıda, turizm, tasarım ve işletmecilik gibi disiplinlerden yararlanır; ilgili ulusal ve uluslararası hukuki düzenlemeleri, mesleki standartları, iş sağlığı ve güvenliği, yiyecek hijyeni ve güvenliği ilkelerini bilir ve uygulayabilir.
  • Ulusal ve uluslararası mutfakları kültürleri ve coğrafyaları ile tanır, tekniklerini bilir ve gastronomi trendlerini uygulayabilir.
  • Gıdaların duyusal ve karakteristik özelliklerini bilir.
  • Yemek pişirmenin tüm ilkelerine ve sanatına hakimdir.
  • Yeme-içme ve mutfak kültürünü kalite ve estetik ile harmanlanarak yaratıcılık ve sanatın öne çıktığı, damağa ve göze hitap eden tabaklar hazırlayabilir.
  • Yiyecek ve içeceklerin hazırlanma ve üretim teknikleri ile sunumunu ilgilendiren görsel, duyusal ve besinsel öğelere ilişkin verileri değerlendirerek çözüm önerileri geliştirebilir.
  • Bir yiyecek içecek işletmesini etkin bir şekilde yönetebilecek ve karşılaştığı sorunları çözebilecek yönetim ve girişimcilik becerilerini kullanabilir.
  • Satın alma aşamasından sunum aşamasına kadar yiyecek içecek üretimi ile ilgili tüm süreçleri bilir ve bu süreçlerde ortaya çıkabilecek sorunları çözebilir.
  • En az bir yabancı dili kullanarak Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile ilgili bilgileri izler ve gerekli iletişimi kurabilir.
  • Eğitimi süresince edindiği bilgi, beceri ve yetkinliklerini yaşam boyu öğrenme ve sürdürülebilirlik bilinciyle günceller.
  • Sahip olduğu bilgiler ile hammadde seçiminden servise kadar olan tüm süreçleri yönetebilir.

Bölüm Hakkında

Fakülte Duyuruları



İstanbul Arel Üniversitesi

Duyurular, Haberler, Etkinlikler

Arel Duyurular


 

 

Arel Etkinlikler


 

 

Basında Arel


 

 

Arel Haberler