Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına temel oluşturan gıda, turizm, tasarım ve işletmecilik gibi disiplinlerden yararlanır; ilgili ulusal ve uluslararası hukuki düzenlemeleri, mesleki standartları, iş sağlığı ve güvenliği, yiyecek hijyeni ve güvenliği ilkelerini bilir ve uygulayabilir.
Ulusal ve uluslararası mutfakları kültürleri ve coğrafyaları ile tanır, tekniklerini bilir ve gastronomi trendlerini uygulayabilir.
Gıdaların duyusal ve karakteristik özelliklerini bilir.
Yemek pişirmenin tüm ilkelerine ve sanatına hakimdir.
Yeme-içme ve mutfak kültürünü kalite ve estetik ile harmanlanarak yaratıcılık ve sanatın öne çıktığı, damağa ve göze hitap eden tabaklar hazırlayabilir.
Yiyecek ve içeceklerin hazırlanma ve üretim teknikleri ile sunumunu ilgilendiren görsel, duyusal ve besinsel öğelere ilişkin verileri değerlendirerek çözüm önerileri geliştirebilir.
Bir yiyecek içecek işletmesini etkin bir şekilde yönetebilecek ve karşılaştığı sorunları çözebilecek yönetim ve girişimcilik becerilerini kullanabilir.
Satın alma aşamasından sunum aşamasına kadar yiyecek içecek üretimi ile ilgili tüm süreçleri bilir ve bu süreçlerde ortaya çıkabilecek sorunları çözebilir.
En az bir yabancı dili kullanarak Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile ilgili bilgileri izler ve gerekli iletişimi kurabilir.
Eğitimi süresince edindiği bilgi, beceri ve yetkinliklerini yaşam boyu öğrenme ve sürdürülebilirlik bilinciyle günceller.
Sahip olduğu bilgiler ile hammadde seçiminden servise kadar olan tüm süreçleri yönetebilir.