Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünden mezun olanlar gastronom unvanını alarak kendi işletmelerini açabilecekleri gibi yiyecek-içecek sektörünün her alanında faaliyet gösterebilmektedirler. Gastronomlar özel sektörün restoran ve otellerin mutfaklarında, yemek fabrikalarında (Catering), deniz, hava ve demir yolu şirketlerinde ve diğer yiyecek içecek işletmelerinde aşçı, şef, yönetici şef, yönetici veya işletmeci olarak çalışabilmektedir.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları lisans programı mezunları yiyecek ve içecek sektörünün her alanında çalışabilmelerinin yanı sıra, mesleğin yan dalı olarak menü danışmanlığı, yemek eleştirmenliği, blog yazarlığı, yemek fotoğrafçılığı ya da televizyon programcılığı gibi farklı alanlarda da kendilerine yer bulabilirler.
Mezunlarımız aşçılık okullarında veya mutfak akademilerinde eğitmen şeflik yapabilecekleri gibi yüksek lisans ve doktora eğitimlerini de tamamlayarak akademik ve bilimsel anlamda da çalışmalarda bulunabilirler.
WhatsApp Sohbet