Meslek Yüksekokulu

Fizyoterapi Programı

AKADEMİK

MESLEK YÜKSEKOKULU

Fizik tedavi teknikerleri, fizyoterapistlerin, hekimlerin rehberliğinde ve denetiminde çalışarak hastaların tedavi ve rehabilitasyon süreçlerine katkıda bulunurlar. Kariyer olanakları geniş ve çeşitlidir. İşte fizik tedavi teknikerleri için mevcut kariyer olanakları:

1. Hastaneler:
  • Devlet ve özel hastanelerin fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümlerinde fizyoterapistlerin, hekimlerin rehberliğinde ve denetiminde çalışabilirler.
  • Ortopedi, nöroloji, kardiyoloji ve pediatri gibi çeşitli klinik alanlarda fizyoterapistlerin, hekimlerin rehberliğinde ve denetiminde hizmet verebilirler.
  1. Rehabilitasyon Merkezleri:
  • Fiziksel engelli bireylerin tedavi ve rehabilitasyonuna fizyoterapistlerin, hekimlerin rehberliğinde ve denetiminde destek olabilirler.
  • Kronik hastalıklar ve yaralanmalar sonrası iyileşme sürecinde aktif rol alabilirler.
  1. Özel Klinikler ve Muayenehaneler:
  • Fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti sunan özel kliniklerde fizyoterapistlerin, hekimlerin rehberliğinde ve denetiminde çalışabilirler.
  1. Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri:
  • Engelli çocuklar ve yetişkinler için fizik tedavi sürecinde fizyoterapistlerin, hekimlerin rehberliğinde ve denetiminde çalışabilirler.
  1. Toplum Sağlığı Merkezleri:
  • Kamu sağlık kuruluşlarında toplum sağlığı projelerinde görev alabilirler.

Fizik tedavi teknikerleri, fizyoterapistler ve hekimler ile işbirliği içinde çalışarak hastaların tedavi süreçlerine önemli katkılarda bulunurlar. Mesleki bilgi ve becerilerini geliştirerek çeşitli sağlık kuruluşlarında ve farklı alanlarda kariyer yapma fırsatına sahiptirler. Programın Eğitim dili Türkçedir.

DGS İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME İÇİN LİNKE TIKLAYINIZ.

Program Hakkında

Meslek Yüksekokulu Duyuruları