Türkçe Hazırlık Programı B2 Seviyesi Çevrimiçi (Online) Sınav Yönergesi

T.C. İstanbul Arel Üniversitesi

Türkçe Hazırlık Programı B2 Seviyesi Çevrimiçi (Online) Sınav Yönergesi

·       Konuşma sınavı 3 Haziran 2020 Çarşamba günü yapılacaktır.

·       Sınav başlangıç saati 13.00, bitiş saati 15.00 olacaktır.

·       Konuşma sınavı iki bölümden oluşacaktır.

*Serbest Konuşma

*Soru-Cevap

·       Yazılı sınav 5 Haziran 2020 Cuma günü yapılacaktır.

·       Sınav başlangıç saati 13.00, bitiş saati 15.00 olacaktır.

·       Sınav üç bölümden oluşacaktır:

*Dilbilgisi

*Okuma

*Kelime Bilgisi

·       Sınavlar online olarak görüntülü bir şekilde ‘Zoom’ programı üzerinden gerçekleştirilecektir.

·       Sorular öğrencilere gönderilecek (mail, whatsapp ya da Google class…vb.) ve sınav sonunda tekrar geri istenecektir.

·       Sınav gününde internet bağlantısı olan. Kameralı ve ses sistemli bir bilgisayar ya da benzeri bir cihaz aracılığıyla yapılacaktır.

·       Konuşma sınavının “serbest konuşma” bölümünde öğrenciye bir konu verilecek ve verilen konu hakkında bir açıklama yapması beklenecektir.

·       Konuşma sınavının “soru-cevap” kısmında ise öğrenciye kısa cevaplı sorular yöneltilecektir.

·       Yazılı sınavın dilbilgisi bölümünde Türkçe dilbilgisi kuralları verilen cümlelerdeki boşluklara uygun bir şekilde yerleştirilecektir.

·       Yazılı sınavın okuma bölümünde 2 parça verilecek ve verilen parça ile ilgili sorular cevaplandırılacaktır.

·       Yazılı sınavın kelime bilgisi kısmında ise verilen cümlelere uygun düşen kelimeler yerleştirilecektir.

·       Sınav süresince kamera kapatılmayacak, öğrenci ekran başından ayrılamayacaktır.

·       Sınav daha erken bitmesi durumunda öğrenci sınav sonuna kadar oturumunu açık tutacaktır.

·       Sınav esnasında fazladan cep telefonu ya da başka cihaz kullanılmayacaktır.

·       Sınav sonunda sınav kayıt edilirken her öğrenci kendi adına kayıt oluşturacak (save as yaparak) ve ilgili Öğretim Görevlisine o şekilde yollayacaktır.

·       Sınav esnasında öğrenciler ekranda (sınavın başından sonuna kadar) görünür olacaktır.

·       Sınav esnasında 2 öğretim görevlisi gözetmen olarak görev yapacaktır.

·       Konuşma sınavı puanlaması aşağıdaki gibidir;

*Serbest konuşma 10 puan

*Soru-cevap 20 puan

·       Yazılı sınav puanlaması aşağıdaki gibidir;

*Dilbilgisi 30 puan

*Okuma 30 puan