İngilizce Hazırlık Programı Online Sınav Yönergesi

T.C. İstanbul Arel Üniversitesi

İngilizce Hazırlık Programı Online Sınav Yönergesi

·       Sınav 19 Haziran 2020 Cuma günü yapılacaktır.

·       Sınav başlangıç saati 11.00, bitiş saati 14.40 olacaktır.

·       Sınav 4 bölümden oluşacaktır:

o   Reading:                                                 11.00 - 11.40

o   Test-Multiple Choice (Use of English):    12.00 – 12.40

o   Listening:                                                13.00 – 13.40

o   Writing:                                                   14.00 – 14.40

·       Sınavlar online olarak görüntülü bir şekilde ‘zoom’ programı üzerinden gerçekleştirilecektir.

·       Sorular her bölüm öncesinde öğrencilere gönderilecek (mail,whatsapp ya da Google class…vb.) ve sınav sonunda tekrar geri istenecektir.

·       Sınav gününde internet bağlantısı olan. kameralı ve ses sistemli bir bilgisayar ya da benzeri bir cihaz aracılığıyla yapılacaktır.

·       Writing bölümünde verilecek 2 konudan 1’i seçilecek ve yine soruda verilecek kalıplarla yazılacaktır. Writing bölümü klavye ile bilgisayarda yazılacaktır.

·       Listening bölümünde 1 parça dinlenecek ve çoktan seçmeli ve boşluk doldurma soruları sorulacaktır.

·       Reading bölümünde verilecek 2 parçadan çoktan seçmeli sorular sorulacaktır.

·       Test bölümünde dilbilgisi ve kelime soruları sorulacaktır.

·       Sınav süresince kamera kapatılmayacak, öğrenci ekran başından ayrılamayacaktır.

·       Sınav daha erken bitmesi durumunda öğrenci sınav sonuna kadar oturumunu açık tutacaktır.

·       Sınav esnasında fazladan cep telefonu ya da başka cihaz kullanılmayacaktır.

·       Sınav sonunda sınav kayıt edilirken her öğrenci kendi adına kayıt oluşturacak (save as yaparak) ve ilgili Öğretim Görevlisine o şekilde yollayacaktır.

·       Sınav esnasında öğrenciler ekranda (sınavın başından sonuna kadar) görünür olacaktır.

·       Sınav esnasında 2 öğretim görevlisi gözetmen olarak görev yapacaktır.

·       Sınavın puanlaması aşağıdaki gibidir;

o   Writing:    20 puan