Final Sınavları için Yerleşke Kullanımı Hk.

Sevgili Öğrencilerimiz;

Bildiğiniz gibi 01.06.2020 tarihinde yarı yıl sonu sınavlarımız başlayacak. Bu dönemde bilgisayar-internet erişimi kısıtlı veya sorunlu olan öğrencilerimize destek olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İstanbul’da ikamet eden öğrencilerimiz, belirlenen hijyen ve mesafe kurallarına uymak kaydıyla, Üniversitemiz bilgisayar laboratuvarlarındaki bilgisayarları kullanabileceklerdir. Bu kapsamda final sınavlarına yerleşkelerimizde belirlenen salonlarda girmek isteyen öğrencilerimizin sınav gün ve saatinden, en az bir gün önce aşağıda görülen elektronik posta adreslerine taleplerini iletmeleri gerekmektedir. Talep maillerinde sınav gün, saat ve ölçme-değerlendirme yöntemi (Test-Ödev-Sunum vb.) gibi bilgilerin yer alması planlama açısından önem arz etmektedir.

İstanbul dışında yerleşik olup benzer sorunlar yaşayan öğrencilerimiz Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 22.05.2020 tarihli kararı gereğince bulundukları yerdeki üniversite birimleri öncelikli olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı ve diğer kamu kurumlarının bilgisayar ve internet erişim olanaklarından yararlanabileceklerdir. Bu konuda sorun yaşayan öğrencilerimizin olanaklarından yararlanmak istedikleri kurum adını muessersahin@arel.edu.tr mail adresine bildirmeleri durumunda Rektörlüğümüz tarafından ilgili kurumla gerek telefon gerek resmi yazı yoluyla iletişime geçilerek sorunun çözülmesi için çalışılacağını bildirmek isterim.

Pandemi nedeniyle alınan tedbirler gereğince öğrencilerimizin yerleşkelere maske ile gelmeleri ve sosyal mesafe kurallarına uymaları gerekmektedir.

Sınavlarınızda başarılar ve sağlıklı günler dilerim.

Prof.Dr.Ali Argun Karacabey