Çevrimiçi (Online) Final Sınavları Hakkında Bilgilendirme

Değerli öğrencilerimiz;

• Final Sınavları “yazılı-test” ile “ödev-proje-sunum” olmak üzere iki kategoride planlanmıştır. “Yazılı-test” sınavları 1 Haziran 2020– 14  Haziran 2020 tarihleri arasında; “ödev-proje-sunum” sınavları 8 Haziran 2020 – 19 Haziran 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek olup sınav tarih ve diğer detaylar ders sayfasında bulunan sınav etkinliği sayfasından ve İstanbul Arel Üniversitesi web sitesi duyurular bölümünden öğrenilebilirsiniz.
  • Sınavlara girişi http://ue.arel.edu.tr adresinden yapacaksınız.
  • Sisteme erişim sağladığınızda karşınıza 2019-2020 Bahar Döneminde aldığınız dersler bir liste halinde gelecektir. Bu listedeki sınav etkinliğinden sınava giriş yapabilirsiniz.
  • Sisteme giriş yaparak çevrimiçi sınavlara katılmak için internet bağlantısı olan bir bilgisayar dışında tablet veya akıllı telefon gibi bir mobil cihaz da kullanabilirsiniz. Sınav esnasında internet/elektrik kesintisi ya da cihaz arızası yaşamanız durumunda,  sınav süresinin sonuna kadar sisteme yeniden giriş yaparak kaldığınız yerden, kalan sınav sürenizi kullanmak üzere devam edebilirsiniz. Kendi sonlandırdığınız sınava ise tekrar girmeniz mümkün değildir.
  • Bu nedenle, sınava girmeden en az 24 saat önce mutlaka sınav sistemine deneme girişi yapmanız, sisteme girişte yaşanabilecek sorunları daha önce tespit etmenize ve tespitlerinizi bize ileterek (areluzem@arel.edu.tr) sistemin iyileştirilmesine  katkı sağlayacaktır.
  • Sınavlarda sorular ekrana birer birer ve numara sırasıyla gelecektir.
  • Sorular soru bankasından rastgele yönlendirileceği için sınavla katılan her öğrencinin ekranındaki soru farklı olacaktır.
  • Test yöntemiyle yapılacak ve 50 sorudan az  sınavlarınızın süresi en az (soru sayısı + 10) dakika, soru sayısı 50’den az sınavlarınızın süresi en az (soru sayısı x 1,20) dakikadır. Yazılı sınavlarınızda ise size tanınacak süre bir soru için en az 15 dakika olmak üzere 60 dakikayı geçmeyecektir.
  • Ölçme değerlendirme yöntemi olarak ödevin (veya proje/sunum) tercih edildiği dersleriniz hakkında, sistemdeki ödev etkinliği sekmesinden teslim tarihleri ve ilgili diğer bilgilere ulaşabilirsiniz. Ödev teslim süreleriniz belirli bir tarih veya saat aralığına tanımlanabilir. Konu, kapsam ve süre tamamen dersin öğretim elemanının inisiyatifindedir.
  • Dönem içinde gerçekleştirilen muhtelif ölçme değerlendirme uygulamalarından aldığınız notlar, dersin öğretim elemanı tarafından dönem başında belirlenen, farklı ağırlıklara sahip olabilir. Ancak bu notların ağırlıklı ortalamasının dönem başarı notunuza katkı oranı %30’dan az olamayacağı için final notunuzun dönem başarı notunuza katkısı da %70’ten fazla olmayacaktır.
  • Harf notunuzun belirlenmesi için değerleme yöntemi olarak, dönem başında ilan edildiği gibi bağıl veya mutlak değerleme yöntemleri tercih edilebileceği gibi dersin öğretim elemanı kendi ölçeğini de kullanabilir.
  • Unutmayınız ki başka bir arkadaşınızın yerine sınava girmek veya kendi yerinize bir başkasını sınava sokmak, sınav sorularını herhangi bir şekilde kopyalamak, paylaşmak suç teşkil etmektedir. Bu bağlamda, muhatap öğrencilerimizin sınavları maalesef geçersiz sayılacak ve ilgili mevzuat gereğince haklarında disiplin soruşturması başlatılacaktır.
  • Sınav ve süreç ile ilgili her türlü sorununuzu, ilgili dersin adı/kodu ve öğrenci numaranızla birlikte, areluzem@arel.edu.tr adresine destek talebiyle iletebilirsiniz.