HukukTürk veritabanı 31 Aralık 2023 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.
Ekim 2023’de eklenen 50.000 yeni içerikle, 1928’den günümüze yaklaşık 350.000 kaynakça, başta HUKUK olmak üzere ULUSLARARASI İLİŞKİLER, İKTİSAT, İŞLETME, SİYASİ BİLİMLER, EKONOMİ ve KAMU YÖNETİMİ gibi temel alanları kapsamakta ve %70’inin tam metin içeriklerine ulaşılabilmektedir.
LEGALING Hukuk Terimleri Veritabanı tüm kurumlarımıza 15 ŞUBAT 2024 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.
LEGALING; İngilizce-Türkçe ve Türkçe-İngilizce hukuk terimleri tercümesinde “profesyoneller için, profesyoneller tarafından” hizmet verme idealiyle yola çıkan, Türkiye’nin ilk İngilizce-Türkçe, Türkçe-İngilizce tam kapsamlı hukuk terimleri veritabanıdır.
Kimler Kullanmalı?
Başta hukuk fakültesi ve mütercim tercümanlık bölümü öğrencileri ve akademisyenleri olmak üzere sosyal bilimler alanında faaliyet gösteren tüm öğrenci ve akademik personel Legaling’den faydalanabilir.
İçeriğinde neler var?
Nasıl Erişilir?
Legaling veri tabanına erişim için üye girişi yapmaya veya kullanıcı oluşturmaya gerek bulunmamaktadır. Yalnızca kampüs ağına veya VPN/Ezproxy ağına bağlandıktan sonra, ana sayfada sağ üst köşede bulunan “Akademik” tuşuna basmak yeterlidir. Bu kapsamda Legaling veri tabanına erişim için faydalanabileceğiniz Erişim Kılavuzu’na ve tanıtım dokümanlarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Erişimle ilgili problem yaşamanız hâlinde info@legaling.net adresinden kolaylıkla destek alabilirsiniz.
Erişim Kılavuzu ve Tanıtım Dökümanları: https://drive.google.com/drive/folders/1BV9mdg9GiwiXPzAXZgHzBALfhOkqPjc_?usp=sharing
Nasıl Kullanılır?
Veri tabanının kullanımına yönelik detaylı bilgiyi web sitesinin sağ üst köşesindeki sarı renkli “ⓘKullanım Kılavuzu” tuşundan alabilirsiniz.
Legal Online veritabanları 15 Aralık 2023 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.
Legal Online veritabanları “Online Kütüphane” ve “Legalbank” adı ile iki yapıdan oluşmaktadır.
Online kütüphane ile; telif hakları Legal Yayıncılığa ait basılı hukuk kitapları (575 +) ve 14 farklı başlıktaki hukuk dergilerinin (840 +) tüm sayılarının basılı ile birebir aynı görünümlü dijital hallerine online olarak ulaşılabilmektedir.
Online Kütüphane erişim adresi: Erişim İçin Tıklayınız.
Site Kullanım Kılavuzu : https://legalonline.com.tr/klavuz-online-kutuphane.pdf
Legalbank ile; içtihata (3.000.000 +) (Yargıtay, Danıştay, BAM, BİM vb.) mevzuata (47.000 +) (Kanun, KHK, CBK, Yönetmelik, Tebliğ vb) akademik ve uygulamaya yönelik makalelere (42.000 +) , tezlere (12.900 + ) dilekçe ve belgelere (3.000+) gerekçelere (400 +) online olarak erişilebilmektedir.
Legalbank erişim adresi : Erişim İçin Tıklayınız.
Site Kullanım Kılavuzu : https://legalonline.com.tr/klavuz-legalbank.pdf
UpToDate klinik karar destek sistemi 09.11.2023 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.
Uptodate Erişim adresi : Erişim İçin Tıklayınız.
İlk Erişim için:
*Kurum içinden ya da Proxy ayarlarınız ile kurum internet ağı üzerinden giriş yapıp, register ile kayıt olabilir ve UpToDate’e uzaktan/evden ve aplikasyondan da erişebilirsiniz.
Deneme veritabanları menüsünden UpToDate’i seçerek, @arel.edu.tr email adresi ve şifrenizi girmeniz yeterli olacaktır. Veri tabanı register sayfasına otomatik olarak yönlendirileceksiniz.
UpToDate hakkında
UpToDate veri tabanı, 25 Uzmanlık alanında, 7400’den fazla uzman doktor tarafından hazırlanan 12.300’den fazla konu içeriğine erişim sunmakta olan kanıta dayalı bir klinik karar destek sistemidir. UpToDate; sürekli güncellenen, kanıta dayalı klinik bilgilerle donatılmış ve kullanımı kolay arayüzü ile dünyanın en çok kullanılan klinik bilgi kaynakları arasında yer almaktadır. Doktorlar tarafından hastalık teşhisinde bulunulması, tedavi planı hazırlanması ve klinik bilgilerin hızlı ve etkin şekilde paylaşılmasına olanak verecek şekilde tasarlanmıştır.
UpToDate dünyanın en çok kullanılan Klinik Karar Destekleme araçlarından birisidir, dünya çapında 190+ ülkede 44.900’den fazla hastanede, 2 milyondan fazla doktor tarafından ayda 50 milyon defadan fazla erişilen bu kaynak daha iyi teşhis ve tedavi kararları almalarına yardımcı olmaktadır. Dünya çapında yapılan birbirinden bağımsız 80 ayrı çalışmada UpToDate’in; hastane kalitesinin arttırılması, hasta yatış sürelerinin, ölüm oranlarının ve hastane harcamaların azaltılmasına yaptığı olumlu etkiler gösterilmektedir.
UpToDate’in diğer veri tabanlarından farkı nedir?
• Diğer kaynaklardan daha geniş içerik kapsamına sahiptir. UpToDate içerik kapsamında, 12.300 sayfadan fazla hakemli ve orjinal metin bulunmaktadır.
• UpToDate sahip olduğu özel formatı ve kullanışlı arayüzü sayesinde aranılan cevapların ihtiyaç duyulduğunda kısa süre içinde bulunmasını sağlamaktadır.
• UpToDate kaynak bilgileri, 7100’den fazla yazar olarak hizmet vermekte olan doktor ve editör tarafından sürekli güncellenmektedir.
• Teşhis ve tedavi konularında pratik tavsiyeler içermekte olan en güncel kanıta dayalı bilgiler uzman personel tarafından özetlenerek veri tabanına eklenmektedir.
• Temel sağlık hizmetleri, jinekoloji, çocuk sağlığı ve dahiliye ve gibi çeşitli uzmanlık alanlarındaki geniş kapsamlı içerik bilgileri birleştirilerek sunulmaktadır.
WhatsApp Sohbet