Üniversitemizde Dünya Temizlik Günü Farkındalığı

23.09.2024

Dünya Temizlik Günü’nde İstanbul Arel Üniversitesi’nde atık malzemelerden üretilen eserler çevrecilerin beğenisine sunuldu.

İstanbul Arel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ceyhun Berkol tarafından atık yünlerden üretilen birbirinden güzel eserler Bakırköy Belediyesi’nin Balıkçı Barınağı’nda düzenlemiş olduğu  “Dünya Temizlik Günü”  etkinliğinde yoğun ilgi gördü.

21 Eylül Cumartesi günü Bakırköy’de bulunan Balıkçı Barınağı’nda düzenlenen etkinlikte çevre temizliğinin ve geri dönüşümün önemini anlatan konuşmacıların ardından ilkokul, lise ve üniversite öğrencileri ile vatandaşlar kumsala bırakılan çöpleri toplayıp gruplandırarak geri dönüşüme hazır hale getirdi. Etkinlik İstanbul Arel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ceyhun Berkol tarafından atık yünlerden üretilen eserlerin yer aldığı sergi ile sona erdi.

“Doğayı Korumanın En Etkin Yöntemi Atıklarımızı Değerlendirmektir”

Bakırköy Belediyesi’nin çevresel atıkları toplayarak doğayı korumaya yönelik farkındalık oluşturmak için gerçekleştirmiş olduğu etkinlikte atık yünlerden üretilen ürünlerle ilgili bilgiler veren Doç. Dr. Ceyhun Berkol şu ifadeleri kullandı;

Sergimde yer alan üç adet örme; uçaktan alınmış Türkiye, Hierapolis (Pamukkale) ve baharda Gediz deltası fotoğraflarına yaslı olarak atık yünlerden oluşturulmuş çalışmalardır. Bir diğer çalışma, NASA görüntüsü olan Mars buzullarının örme ile gerçekleştirilmiş görselidir. Son çalışma ise Karadeniz Bölgesinde bulunan bir şelale yorumudur.

Atık yünlerin bir araya getirilerek yapılmış olan çalışmalar sürdürülebilirlik açısından da önem taşımaktadır. Dünyamızı kirleterek tüketmemek ve doğayı korumanın en etkin yöntemi olan atık değerlendirme çalışmalarının tüm sanatçılara örnek olmasını dilerim.” ifadelerini kullandı.