Neden Arel MYO
1- Öğrenci Danışmanlığı Sistemi
Öğrenci Danışmanlık Sistemi, öğrencimiz Üniversitemize girdiği andan mezun olduğu güne kadar her türlü akademik ve idari sorunlarında çözüm bulmak için yönlendiren ve takip eden birimdir. Öğrenci Danışmanı öğrencinin okuldaki bir yakınıdır ve okuldaki işi sadece öğrencinin sorunlarının çözümünde yol göstermektir. Türkiye de sadece İstanbul Arel Üniversitesi’nde bulunmaktadır.
Arel Meslek Yüksekokulu bünyesinde iki tip danışmanlık sistemi uygulanmaktadır. Bunlardan birincisi akademik danışmanlık diğeri ise öğrenci danışmanlığı sistemidir. Akademik danışmanlık bilindiği gibi öğrencinin okul ile akademik konularda (ders seçimi gibi) olan süreçlerini yönetir. Arel MYO ya özel olan öğrenci danışmanlığı uygulaması ise akademik danışmanlığa ek olarak öğrenci ve okul arasında bir köprü görevi görmektedir. Her öğrenciye okul hayatı başladığı andan itibaren bir öğrenci danışmanı atanır. Bu danışmanlar öğrencinin hiçbir sorunu olmasa bile arka planda öğrenciyi sürekli takip eder (devamsızlık durumları, not ortalamaları gibi) ve akademik birimlere bilgi verir. Üniversite sistemi günlük hayatta çok da maruz kalmadığımız idari birimleri (öğrenci kulüpleri, öğrenci işleri, mali işler, müdürlük ve rektörlük makamları gibi) ve süreçleri içerebilir. Bu süreçler içerisinde öğrenci okul ile ilgili bir sorun yaşadığında veya idari birimler ile iletişim ihtiyacı hissettiğinde öğrenci danışmanına ulaşır ve izlemesi gereken yolu öğrenir. Öğrenci öğrendiği süreçleri uygularken sonuca ulaşana kadar öğrenci danışmanları konuyu takip etmeye devam eder. Böylece hem sorununu kısa sürede prosedürlere uygun bir şekilde halleder, hem de hayatı boyunca ona çok büyük katkılar sunacak tecrübeler kazanır.
2- Çift Anadal (ÇAP) İmkânı
Öğrencinin öğrenim gördüğü önlisans programında gerekli şartları sağlaması koşulu ile programlar arasında oluşturulan bir protokol ile ikinci bir programı eş zamanlı olarak bitirmesine ve çift diploma ile mezun olmasına fırsat sağlayan bir uygulamadır. Arel MYO da uygulanan ÇAP protokolleri yer almaktadır. Listede okumayı düşündüğün programın ÇAP protokolü olmasa bile bunu bölüm başkanınla paylaşarak uygun olması halinde yine de ÇAP yapma fırsatına sahip olabilirsin. Burada unutulmaması gereken tek konu ÇAP hem içerik hem de çıktı olarak birbirini tamamlayan programlar arasında yapılması konusudur. Özellikle teknik ve sağlık programı düşünen adaylar için çok özel bir fırsat olarak değerlendirilebilir.
3- İş Yerinde Mesleki ve Teknik Eğitim Uygulamaları
Arel MYO bünyesinde bulunan Çocuk Gelişimi Programı, Mekatronik Programı, Elektronik Programı, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı, Makine Programı ve Elektrik Programı müfredatlarında yaptığımız değişiklik ile öğrenci bir veya iki dönem boyunca haftada en az 2 gün seçkin firmalarda iş yerinde eğitim imkanı bulmaktadır. 14 hafta boyunca en az haftada 2 gün devam edilen bu uygulamalı eğitim sayesinde hem mezuniyet sonrası işini ya bulmuş olacak ya da iş bulması çok kolaylaşacaktır.
Çocuk Gelişiminde alanında öncü olan 146 okul öncesi ve özel eğitim kurumunun yanında teknik programlar için Fıratpen, Varlık Makine, Titiz Plastik, Çetin Cıvata, Akınsoft, Eta, İBB, Türk Telekom gibi sektörün öncü firmalarında bağlantılar sağlamış olacaksınız.
4- Güçlü Sektör Bağlantıları olan
Arel MYO olarak her programın kendi sektörüyle güçlü bağlantıları bulunmaktadır. Eğitim gördüğünüz süre boyunca sektörden eğitimler alacaksınız ve teknik geziler ile sektörü yerinde görme fırsatı elde edeceksiniz. Birçok programımızda bulunan markalı dersler sayesinde sektörün en özel alanlarını hem teorik hem de pratik olarak deneyimlemek mezuniyetiniz sonrası için en büyük yatırımlarınızdan birisi olacaktır. Kariyerinize yön verecek olan Arel Kariyer Merkezi (ArelKAM) ile akademik birimler tüm eğitim süreci içerisinde eş güdümlü olarak yeni sektör bağlantıları oluşturmak için çalışmalarını da sürdürüyor olacaktır. Böylelikle Arel MYO sadece teorik olarak derslerin işlendiği bir eğitim kurumu olmaktan çok hem uygulamalı dersleri hem de sektör bağlantıları ile mesleğinizin pratik becerilerini de sizlere kazandıracaktır.
5-İç Paydaş (Öğrenci Katılımı) ve Dış Paydaş (Sektör) Etkisi
Arel MYO hem akademik hem de idari birimleri olarak sürekli gelişen, teknolojiye ayak uyduran dinamik bir üniversitedir. Bu değişim süreçleri belirli bir sistematik içerisinde ilerler. MYO içesinde alınan kararlar hem iç paydaş olarak öğrencilerden hem de dış paydaş olarak sektörün önde gelen firmaları, diğer eğitim kurumları, dernekler, vakıflar ve sivil toplum örgütlerinden görüş alarak ilerlemesini sürdürür. Alınan kararlar şeffaftır ve gerekçeleri ile birlikle ilgili birimler ile paylaşılır. Arel MYO da bulunan bu değişim kültürü öğrencilerinin kurumsal vizyonuna da katkı sağlar.
6-Akreditasyon ve Kalite Süreçleri
Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) yükseköğretim kurumlarındaki kalite güvencesi, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı ve yönetim sistemi süreçlerinin “planlama, uygulama, kontrol etme ve önlem alma” döngüsü kapsamında değerlendirilmesini sağlayan bir dış değerlendirme yöntemidir. Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından (YÖKAK) tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda Arel MYO akredite edilmiştir. Bir üniversitenin akredite edilmesi demek hem akademik hem de idari olarak kurumsal bir nitelik ve standart yakalamış olması demektir. Bu kapsamda Arel MYO sizlere akredite edilmiş bir üniversitede okumuş ve mezun olmuş olmak fırsatını sunar.
7- Mezun İlişkileri
Arel MYO dan mezun olan her öğrenci ‘Mezun İzleme Sistemi’ içerisine dahil edilir. Arel MYO olarak eğitim öğretim süreci içerisinde odak nokrasına aldığı ve önem verdiği öğrencisini mezun olduktan sonra bir Arel mensubu olarak görmesi ve mezuniyet sonrası da sürekli olarak desteklemesidir. MYO olarak vizyonumuz her işletmede bir Arel mezununun olmasıdır. Bu kapsamda her program kendi özelinde mezun buluşmaları düzenler ve hem öğrencilik döneminde kurulan bağların kopmamasını amaçlar, hem de sektör deneyimi yaşayan mezunlarından aldığı dönütler ile mevcut programını düzenler. Ayrıca mezunların geniş bir sektöre yayıldığı düşünüldüğünde mezunlar arasında oluşan bu bağ yeni iş fırsatları oluşturacak büyük bir sisteme dönüşür.
8- Yerleşke İmkanları
Arel MYO da sağlık programları Cevizlibağ Yerleşkesinde bulunan sağlık kampüsünde, teknik ve sosyal programlar ise merkez kampüs olan Kemal Gözükara (Tepekent) Yerleşkesinde eğitim alırlar. Cevizlibağ Yerleşkesi aynı zamanda Tıp Fakültesinin ve Sağlık Yüksekokulunun bulunduğu yerleşkedir. Bu Arel MYO öğrencilerine Tıp Fakültesi ve Sağlık Yüksekokulu ile aynı imkanların sağlanması demektir. Bir tıp veya fizyoterapi öğrencisinin eğitim aldığı laboratuvarlarda Arel MYO öğrencisi de eğitim alır. Aynı durum teknik programlarımız için de geçerlidir. Mühendislik Fakültesinin tüm atölye imkanları Arel MYO öğrencileri için de kullanılabilir durumdadır. Arel Üniversitesi MYO öğrencilerine üniversite eğitiminin alt düzeyi olarak görmekten çok sektörün lokomotifi olacak meslek elemanları yetiştirmek üzere eğitim düzeyi ve alanı fark etmeksizin tamamen eşit imkan ve şartlarda eğitim fırsatı sağlar.
9-Dikey Geçiş Olanakları
MYO öğrencilerimizin 2 yıllık Ön Lisans Diploması ile Dikey Geçiş yapabileceği Lisans bölümleri Tablo 2’te yer almaktadır.
WhatsApp Sohbet