fbpx

Üniversitemizde Emeritus Töreni

Üniversitemizde Emeritus Töreni

15.10.2024

Üniversitemizin en sevilen ve saygın isimlerinden Güzel Sanatlar Fakültesi Kurucumuz Prof. Dr. Güler Ertan ve Mimarlık Fakültemizde kurucu öğretim üyesi olan Prof. Dr. Ahmet Mete Tapan, gerçekleşen törenle Emeritus Profesörlük unvanı aldı.

Üniversitemizde Tepekent Kemal Gözükara Yerleşkesi’nde düzenlenen etkinliğe Üniversitemiz Onursal Başkanı Kemal Gözükara, Mütevelli Heyet Başkanı Özgür Gözükara, Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Ersin Göse, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ergül Berber, Prof. Dr. Ali Güngör, Üniversitemiz Kurucu Rektörü Prof. Dr. Ömer Asım Saçlı, fakülte dekanları, akademik ve idari personelimiz ile öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Güler Ertan ve Prof. Dr. Ahmet Mete Tapan’ın hayat hikayelerini anlattığı videoların gösterime sunulduğu etkinlikte duygusal anlar yaşandı.

Güzel Sanatlar alanında ülkemizin ilk kadın profesörlerinden olan Prof. Dr. Güler Ertan, fotoğrafçılık ve resim sanatında uluslararası ve ulusal camiada yapmış olduğu başarılı çalışmalarının yanı sıra akademiye önemli katkılar sağladı. Aynı zamanda Üniversitemiz Güzel Fakültesi’nde dekanlık yapan Prof. Dr. Güler Ertan yetiştirdiği binlerce sanatçı ve akademisyenin ardından bugün emeritus cübbesini giymenin gururunu yaşadı.

Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Ersin Göse tarafından cübbesini giyen Ertan, Mütevelli Heyet Başkanımız Özgür Gözükara’nın plaket takdiminden sonra yaptığı konuşmada duygusal bir konuşma yaparak etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti.

Mimarlık alanına akademik ve sektörel anlamda önemli katkılar sağlayan Prof. Dr. Ahmet Mete Tapan bununla beraber Üniversitemizde Mimarlık Fakültesi’nin kurulmasında öncülük etmiş ve sektöre başarılı mimarlar yetiştirerek ülkemize önemli katkılar sağlamıştır. Akademik ve meslek hayatında birçok ilke imza atan Tapan, Üniversitemizde gerçekleşen törenle birlikte emeritus cübbesini giymenin haklı gururunu yaşadı. Cübbesini Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Ersin Göse tarafından giyen Tapan, Mütevelli Heyet Başkanımız Özgür Gözükara’nın plaket takdiminin ardından herkese teşekkür etti.

Tören, Emeritus Profesörlerimiz Prof. Dr. Güler Ertan ve Prof. Dr. Ahmet Mete Tapan’ın Üniversitemizi gezmesinin ardından düzenlenen yemek ile sona erdi.