Üniversitemiz Öğretim Üyesi En Etkili Bilim İnsanları Listesinde Yer Aldı

27.09.2024

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Osman Erkmen, “Dünya’da En Etkili Bilim İnsanları 2023” listesine girmeyi başardı.

İstanbul Arel Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Osman Erkmen, “Dünya’da En Etkili Bilim İnsanları 2023” listesine girme başarısını gösterdi. Yaklaşık 7 milyon bilim insanının kariyer performansının değerlendirildiği SCOPUS veri tabanına dayanan sıralamada, Prof. Dr. Erkmen Türkiye’den 216. ve dünyada 92,263. sırada yer aldı.

Dünya genelinde ilk yüzde 2’lik dilime giren yaklaşık 220 bin bilim insanının yer aldığı liste, bilim insanlarının yaptıkları çalışmalar dikkate alınarak oluşturuldu.

Prof. Dr. Osman Erkmen’i bu başarılarından dolayı tebrik ediyor, bilim camiasına katkılarının devamını diliyoruz.