İLERİ BT ÇEKİM TEKNİKLERİ

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı öğrencileri, TÜMRAD-DER Genel Başkanı Sayın Heybet ASLANOĞLU ile online bir araya getirildi. Sektördeki uzmanlığını ve deneyimlerini paylaşan Sayın Heybet ASLANOĞLU’na teşekkürü bir borç biliriz.

Bu etkinliğin kazandırdıkları aşağıdaki gibi sıralanabilir.

1. Teknolojik Gelişmeleri Takip Etme:

Güncel Bilgiye Erişim: İleri BT (Bilgisayarlı Tomografi) çekim teknikleri hakkında bilgi sahibi olmak, öğrencilerin en güncel ve gelişmiş teknolojilerle ilgili bilgi sahibi olmalarını sağladı.

Teknoloji Kullanımı: Öğrenciler, en son teknoloji ürünü cihazlar ve yazılımlar hakkında bilgi edinerek, bunları etkili bir şekilde kullanmayı öğrendiler.

1. Tanı Doğruluğunu Artırma:

Yüksek Çözünürlük: İleri BT teknikleri, daha yüksek çözünürlükte ve ayrıntıda görüntüler sağlayarak, doğru tanı konulmasına yardımcı olduğunu kavradılar.

1. Klinik Uygulama Becerilerinin Geliştirilmesi:

Pratik Bilgi: Öğrenciler, ileri BT teknikleri hakkında pratik bilgi edinerek, bu bilgileri klinik ortamlarda nasıl uygulayabileceklerini öğrendiler.

Problem Çözme: Karmaşık durumlarda nasıl etkili görüntüleme yapılacağını öğrenerek, problem çözme yeteneklerine katkı sağladılar.

1. Multidisipliner İşbirliği:

Ekip Çalışması: Tıbbi görüntüleme teknikleri öğrencileri, radyologlar, teknisyenler ve diğer sağlık profesyonelleri ile işbirliği yaparak multidisipliner çalışmaları gerektiğini kavradılar.

Sadece bir etkinlik değil eğitim olarak da geçen bu toplantı ile öğrencilerimiz, sektördeki öncülerden biriyle tanışma fırsatını yakaladı ve kariyer hedeflerini belirleme fırsatı buldular.