16.05.2024

16.05.2024 tarihinde İstanbul Arel Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı olarak 2. Sınıf öğrencilerimizle beraber, İTÜ Ayazağa Kapüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen EURITECH AR-GE, İnovasyon ve Teknoloji Zirvesi’ne katıldık.

Zirve kapsamında ilk olarak, ulaştırmada AR-GE ve İnovasyon konulu panele katıldık. ASELSAN ve TÜBİTAK yöneticileri, projelerini ve vizyonlarını bizlerle paylaşırken, ulaştırma teknolojilerinde nasıl yenilikler

yapılabileceğine dair ilham verici bilgiler sundular. Onların deneyimlerinden öğrenmek ve gelecekteki projelerimize ışık tutacak değerli bilgiler edinmek bizler için çok kıymetliydi.

Bir sonraki oturumda ise, sahneye Türkiye’nin ilk astronotu Alper GEZERAVCI çıktı. Kendisi uzay görevi ve eğitimleri hakkında heyecan verici detaylar paylaştı.

Türkiye’nin uzay projelerinin geleceği hakkında verdiği bilgiler, hepimizin hayal gücünü ateşledi ve merakımızı arttırdı.