fbpx

Üniversitemizde Orta Doğu Mutfağı Rüzgârı Esti

Üniversitemizde Orta Doğu Mutfağı Rüzgârı Esti

06.05.2024

Üniversitemiz Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı öğrencilerine Rüzgar Sünbül tarafından Orta Doğu Mutfağı eğitimi verildi.

Birbirinden güzel lezzetlere ev sahipliği yapan İstanbul Arel Üniversitesi Gastronomi Laboratuvarı, tezgahını bu sefer Orta Doğu mutfağına açtı. Lübnan’ın yöresel lezzeti olan “Pita” ve Lübnan usulü künefenin püf noktalarının anlatıldığı çalışmada öğrenciler aynı zamanda lahmacun yapmayı ustasından öğrendi.

TV Programı Sunucusu ve Gastronomi Yazarı Rüzgâr Sünbül’ün deneyimlerini paylaştığı atölye çalışmasında öğrenciler, lahmacun, pita ve künefenin püf noktalarını izleyerek ve uygulayarak öğrendi. Mutfakta disiplinli çalışmanın önemli olduğunu vurgulayan Şef Rüzgâr Sünbül, bununla beraber yemek yaparken pratik çalışmanın zaman ve stres yönetimi açısından önemli olduğunu ifade etti.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulundan Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Vildan Özhan; ”Değerli dostum TV Program Sunucusu ve Yazar Şef Rüzgar Sünbül ile Orta Doğu Mutfağı hakkında söyleşi ile birlikte bölgenin lezzetlerinden pita/ künefe ve  lahmacun workshop gerçekleştirdik. Öğrencilerimize sektörel deneyimlerini de aktaran Rüzgar Şefim geleceğin şef adaylarına önemli tavsiyelerde bulundu. Kendisine bizlere zaman ayırdığı icin teşekkür ederiz.” ifadelerine yer verdi.

Birbirinden güzel lezzetlere ev sahipliği yapan atölye çalışması etkinliği teşekkür belgesinin takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.