fbpx

FoodHack İstanbul 3. Etkinliği İstanbul Arel Üniversitesi’nde Gerçekleşti

FoodHack İstanbul 3. Etkinliği İstanbul Arel Üniversitesi’nde Gerçekleşti

15.12.2022

Dünyanın en büyük Gıda Teknolojisi topluluklarından olan FoodHack’in 3. İstanbul etkinliği, geçen hafta İstanbul Arel Üniversitesi Cevizlibağ Yerleşkesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

İstanbul Arel Üniversitesi ArtıArel Kuluçka ve Girişimcilik Merkezi ve İstanbul Arel Üniversitesi Girişimcilik Kulübü desteği ile gerçekleştirilen etkinlikte sektörden birçok üretici, akademisyen, girişimci, kamu kurumları ve sektör profesyonelleri etkinlikte hazır bulundu.

İstanbul Arel Üniversitesi Rektör Danışmanı, Girişimcilik Ve İş Geliştirme Uzmanı olan ve etkinliğin resmi şehir temsilcisi Elif Güngör Reis organizasyonu ile gerçekleştirilen etkinlikte Güvenli Alan teması işlendi. Etkinlik kapsamında girişimciler katılımcılar ile etkileşimde bulundular.

Yemek Kültürü Araştırmacısı Yazar & Antre Gourmet Kurucu Ortağı, Berrin BAL ONUR coğrafi işaretin önemi, Türkiye’de üretilen peynir çeşitleri, yasal statüleri ve dünya pazarında peynirin önemini vurguladı. Ülkemizde bu konuda çalışma yapan Yücita’nın faaliyet kapsamını konuklar ile paylaştı.

Migros-Up Etkileşim Müdürü Tarık Saydıran ise Migros’un kurum içerisindeki yapılanmasıyla girişimciler işbirliği ile çözümler ürettiğinden bahsetti. Sahip oldukları farklı bakış açısıyla girişimcilerin projelerini hızlandırmak ve sektöre kazandırmak adına yapılan süreçlerden bahsetti. İş birliği ile gerçekleştirilen proje detaylarını aktardı.

Gıda Yüksek Mühendisi Serpil Baştaş Öz, gıda üretiminde kalite denetiminin öneminden bahsetti. Gıda üretiminde ISO 9001, izlenebilirlik ve gıda denetimlerinin; ürün kalitesini nasıl etkilediğini aktardı. Dijitalleşme ile birlikte gıda üretiminin süreç yönetiminin önemini vurguladı.

Kök Projekt Kurucusu Semi Hakim, gıda teknolojisi alanında veri oluşturarak yaptıkları inovatif çalışmalardan ve dünyadaki yeni trendlerden bahsetti. Gıda teknolojisi alanında faaliyet gösteren girişimcilerin detaylı çalışmalarını ve bu konudaki pazar paylarını konuklar ile paylaştı.

İstanbul Arel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme Öğretim Üyesi Doç.Dr. Yağmur Özyer Aksoy Nöropazarlama çalışmalarından ve öneminden bahsetti. Gıdanın insan beyni ve satın alma davranışı üzerindeki etkinin nasıl belirlendiğini ve bu konuda yapılan bilimsel çalışmaların önemine değindi.

San Francisco merkezli Funa Foods kurucusu Esra Serbes ise alternative protein alanında yapmış olduğu çalışmalarına değindi. Yüksek ilgi ile karşılanan sunumu sırasında Serbes, alternatif protein kaynaklarının besin değerlerinin önemini vurguladı. Sürdürülebilirlik alanındaki katkılarını ifade etti.

Katılımcıların soruları ile etkinlik sona erdi.

Bir sonraki FoodHack Summit Etkinliği 11-12 Mayıs 2023’te Lozan’da gerçekleşecek.